"Opametila sam se kad sam napunila 40. godina", kaže Jelena Jevremović, ćerka legendarnog pevača Mikija. "Imala sam stresan period od 2017. godine, počevši od smrti oca, a zatim i razvod... bilo je jako teško, znala sam da kažem da je stres moje srednje ime", ispričala je pevačica kako je počela njena zdravstvena drama u kojoj joj je otkriven tumor dojke.

"Tek kad sam se opustila kad sam dovela život u red, počelo je sve da me napada, od prehlada, problema sa kičmom i, na kraju, tumor." Jelena kaže da je išla na mnoge druge preglede, ali je nekako uvek propuštala da ode na ultrazvuk dojki. "Međutim, pojavio mi se estetski problem", ispričala je u emisiji RTS Ordinacija. "Od mladosti su mi grudi nesrazmerne, a kako su se povećavale posle svakog porođaja, razlika je bila već vrlo upadljiva. Ostala sam na konsultaciju da smanjim grudi, jer mi je desna dojka za broj i po veća nego leva."

Ono što je trebalo da bude "lepršav razgovor o estetici" pretvorio se u pravu dramu, jer joj je na pregledu otkrivena promena na dojci, veličine 11mm sa 6 mm. "Ja nisam osećala nikakve promene", rekla je Jelena. "Imala sam povremeno neku neprijatnost ili  žiganje, ali sam to povezivala sa ciklusom, treningom, hormonima". Posle ultrazvuka je obavila pregled mamografijom, na kojem nije bila potvrđena promena, što su lekari protumačili i kao potvrdu da je ipak reč o benignom tumoru.

Usledila je vrlo teška operacija. Fokus je, naravno, bio na tome da da se tumor izvadi, ali je pritom izvađeno i dosta tkiva. Rekonstrukcija je obavljena na obe dojke, pa operacija trajala punih šest sati. "Izgubila sam dosta krvi", priča Jovana. "Sve boli posle operacije, praktično si nepokretan... posle totalne anestezije moraš do toaleta...  mora neko da te podigne, nema pomeranja ruku, neko treba da te odvede, da te pridrži... "

Najteže je, ipak, bilo čekanje rezultata - da se vidi da li je reč o dobroćudnom tumoru ili karcinomu. Dobre vesti su za nju bile da nije imala rak, ali uporno priča o svom iskustvu kako bi druge žene što pre obratile pažnju na svoje zdravlje. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna