Nekadašnji supermodel Linda Evanđelista važila je za najlepšu ženu sveta. Ova 56-godišnjakinja nije se pojavljivala u javnosti punih pet godina. Podvrgla se tretmanu "cool sculpting" koju ju je, kako tvrdi, potpuno deformisao. O emocionalnom i fizičkom bolu koji su bacili senku na njen život, govorila je otvoreno. 

"Volela sam da budem na modnoj pisti. Sada se bojim da ne naletim na nekoga koga poznajem. Ne mogu više da živim u sramoti. Dosta mi je skrivanja. Spremna sam konačno da progovorim", rekla je Linda magazin " People" i opisala da je tri meseca nakon tretmana počela da primećuje izbočine na bradi, dekolteu i području oko grudi. 

"Pokušala sam to sama da popravim, misleći da radim nešto pogrešno. Došlo je do situacije kada sam prestala da jedem, mislila sam da gubim razum", priznala je nekadašnja manekenka koja je šok doživela tek kada joj je lekar potvrdio da joj nikakva dijeta ni vežbanje neće pomoći da popravi izgled.

Dijagnostikovana joj je paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, odnosno retka nuspojava nakon tretmana u kojem proces zamrzavanja uzrokuje zgušnjavanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. 

Linda je pre šest meseci otkrila da će zbog onoga što joj se dogodilo pravdu potražiti na sudu.

"Evo odgovora svim mojim pratiocima koji su me pitali zašto nisam radila u vreme dok je karijera mojih vršnjaka napredovala. Razlog je taj što sam bila brutalno unakažena CoolSculpting procedurom koja je učinila suprotno od onoga što mi je obećano. Moje masne ćelije su se povećale i učinile me trajno izdeformisanom čak i nakon dve bolne, neuspešne korektivne operacije. Postala sam, kako su i mediji pisali, neprepoznatljiva",napisala je u septembru 2021. godine manekenka na svom Instagramu i dodala da je zbog onoga što joj se dogodilo u dubokoj depresiji.

"PAH nije samo uništio moju karijeru, već i život. Poslao me je u ciklus duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira. Postala sam vuk samotnjak. Ovom tužbom krećem napred i nadam se da ću se osloboditi srama, zato i izlazim u javnost sa ovom pričom. Mnogo sam umorna od ovakvog života", napisala je ona tada.

Linda je devedesetih godina bila jedna od najuspešnijih i najuticajnijih manekenki, a ovako je izgledala 2005. godine.

Lindu Eveđelistu kozmetički zahvat trajno defomisao
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna