Činjenica je da živimo u doba "ejdžizma" u kome se glorifikuju savršenstva i dozvoljavaju samo mladost i lepota. Za mnoge ljude su godine i starenje tabu tema od koje imaju panični strah, pa troše mnogo vremena i novca kako bi pokušali da zaustave vreme. Ličnosti iz javnog života su konstantno izložene kritikama i sudu javnosti.

Zato se najčešće na sve moguće načine trude da izgledaju kao da su obrnuli točak vremena - retuširaju fotografije, posećuju estetske hirurge, a nekad, kada smatraju da više nisu u godinama za fotografisanje, jednostavno napuste scenu. Lakše im je nego da čitaju komentare na račun svog "starog" izgleda.

Okupljanje ekipe serije "Seks i grad" donelo je mnoštvo negativnih komentara na račun glavnih glumica Sare Džesike Parker, Sintije Nikson i Krstin Dejvis. Od emitovanje poslednje epizode prošle je 17 godina i glumice su, verovali ili ne, ostarile. Iako su podjednako moderne, kao u jeku popularnosti kultne serije, obožavaoci (istina, ne svi) ne mogu da im oproste što više nisu mlade. Na sav njihov uspeh i ostvarenost, svet im je kratko i surovo odgovorio: "Stare ste".

I domaću javnost uzdrmala je fotografija Kristine Kovač, na kojoj se vide tragovi godina - ima sede u kosi i lice joj ima bore. Pošto su se pojavili negativni komentari i pokoji naslov koji primećuje da "nije ista kao od pre 20 godina", mnoge žene iz javnog života, među kojima su Jelena Đoković, Ida Prester, Ana Bebić, Anđelka Prpić rešile su da joj pruže podršku i same objave fotografije na kojima su u potpuno prirodnom izdanju sa svim nesavršenostima.

Instagram/IdaPrester Domaću javnost uzdrmala je fotografija Kristine Kovač, na kojoj se vide tragovi godina - ima sede u kosi i lice joj ima bore

 "Podrška za Kristinu i sve nas žene pod pritiskom medija da budemo večno mlade, našminkane i plastificirane. Mi smo žene a ne lutke. Dosta degradacije! Žene, devojke, udružimo se u borbi za pravo da budemo što želimo i kakve jesmo. Postam svoje fotke upravo u ovom trenutku, bez ikakve šminke, filtera i s pristicem na celu. Postajte i vi svoje",  prvo je Kristini podršku pružila hrvatska pevačica a onda joj su joj se pridružila brojne žene, a među njima i supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Izvor: Lepa&Srećna