Milica Dabović je upravo napunila 40 godina, što mnoge žene doživljavaju kao životnu prekretnicu. Povodom rođendana, osetila je potrebu da na Instagramu napiše kako vidi svoj život.

Prema njenim rečima, godine su joj prošle brzo, nije imala vremena da bolje razmisli o svojim odlukama. Danas je samohrana majka, bila je profesionalna košarkašica, ali i reprezentativka Srbije. Zato joj je glavni cilj, kako kaže, bio da svojoj zemlji da najbolje. Međutim, danas je mnogi napadaju.

"Znam da me mnogi osuđuju kada se slikam na način koji se ne uklapa u vrednosti patrijarhalnih porodica", napisala je Milica. "Ja nikom nisam nanela štetu ni jednom svojom fotografijom. Nisam nanela štetu ni jednom svojom objavom. Gradim svoj svet, borim se kao svaka majka koja samostalno odgaja dete, svom snagom vlastitog srca. Borim se ne osuđujući ljude oko sebe, ne ismejavajući ih, i bez neprijateljstva ako mi se nešto ne dopada."

Kaže da je ponosna na sve što je postigla, kako na pobede tako i na poraze. "Moj život je takav kakav jeste, iskren, otvoren i veliki. Veliki zato što praštam, volim, i opstajem u ovom vremenu. To sam Ja!", kaže Dabovićka.

Ipak, kaže, oduvek ima potrebu da se pravda i objašnjava da nije kriva. "Zbog mnogobrojnih kritika, psovki, osuda, često imam užasnu potrebu da opravdam sebe. Da ogolim dušu, na svoju štetu. Lako je napadati ženu, majku, bivšu sportistkinju koja je dostigla najveće uspehe u zemlji. Ali nije lako sve to preživeti", napisala je Milica uz pitanje: "Da li ste svesni koliko je teško kada dete nema oca?"

"Brojne su žene i majke koje se slikaju potpuno nage, brojne su majke koje su zakopčane do grla ali se drogiraju, tuku svoju decu, maltretiraju sve oko sebe! Brojni su očevi koji nikada nisu svoje dete ohrabrili, navijajući za dete i grleći ga. Znate li koliko boli kada je roditelj sa detetom potpuno sam?", pitanja su koja svakoga mogu da dirnu.

Ona podseća da je zbog sina Stefana njen svet postao drugačiji, kao i da se ona sama promenila. "Za svoje dete i sebe se oduvek borim potpuno sama. Nikada nisam imala oko sebe stručnjake, dadilje, savetnike. Iskrena takva kakva jedino i umem da budem, tu sam, sa svim svojim pobedama i porazima. Zahvalna životu koji živim, u svakom danu u kojem dišem, volim, i osećam ljubav", navela je Milica.

ATA / Antonio Ahel, Instagram / stefanovamama13 Bivša sportistkinja sama odgaja sina Stefana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna