Beti Đorđević pojavila se na muzičkoj sceni šezdesetih godina prošlog veka. Njen suprug Slobodan Bob Đorđević bio je muzičar, ona je volela muziku i snimili su zajednički album. Legenda džeza, Ela Ficdžerald uputila je pohvalu njenom glasu. Poslednji put izdala je album osamdesetih godina - i nestala.

Njena karijera, uprkos raskošnom talentu, bila je okončana. Beti koncertom u Beogradu obeležava pola veka karijere, a godine su protekle uz velike privatne i poslovne padove.

"Kad mi neko pomene da je prošlo 50 godina, sva se tresem, strašno mi to zvuči. Pravo da vam kažem, nisam svesna svega toga jer imam neke svoje priče i epizode zbog kojih me dugo nije bilo na sceni. Sto se mene tiče, imam 20 godina karijere, onih 30 godina ne računam. Tokom te tri decenije imala sam i velikih padova i privatno i poslovno. Osamdesetih godina smo bili nekako sklonjeni sa scene, tada šlager muzika nije bila na ceni i nisam imala šta tu više da tražim", rekla je za "Informer" Beti, koja je doživela strašnu porodičnu tragediju. Njen sin Branislav preminuo je pre devet godina od posledica srčanog udara. To je njena bolna rana o kojoj danas nerado govori. O tome koliko ju je odlazak jedinca skrhao, pričala je pre nekoliko godina.

"Na groblju sam , gde sam drugo, kad me pitaju… Samo ja znam kako mi je. Nije mi lako da vam to objasnim... Pevam, a pre bih vrištala. Kroz svaku notu, kroz svaku pesmu izlazi moj bol. Ogromna bol. Mog sina više nema… Umro je od srca. Imao je 47 godina. Iza njega je ostalo dvoje dece. Moja unuka Kristina, unuk Vladan i divna snaha Snežana", ispričala je Beti.

"Danas imaš dete, sutra ga nemaš. Nisam znala kuda ću i šta ću sa sobom da uradim. Taj 17. juli 2013. ostaće urezan u moje pamćenje dok sam živa. Ima li nešto gore. Mog Branislava više nema. Nadživela sam svoje dete. Nisam izlazila iz kuće danima", rekla je jednom prilikom za "Blic" Beti 

"Samo mesec dana posle njegove smrti, trebalo je da nastupim na Gardošu. Nastup je davno pre toga zakazan. Otišla sam u Zemun… Stala na binu. Aplauz, ovacije. U publici mnogo onih koji me se sećaju, znaju ko sam… Nisam izdržala... Mislila sam da ću ćutati o svom bolu zauvek. Rekla sam da taj nastup posvećujem sinu koji je umro. I otpevala ‘Crying Time‘. To jer moj život od tada - vreme plakanja", rekla je ona tada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna