Borba s godinama je unapred izgubljena, ali svejedno, mnogi pokušavaju da je dobiju. Žene, ali i muškarci, investiraju gomile novca kako bi obrisali tragove vremena sa svog lica. Poznati su posebno na udaru kritika, njima se ne oprašta ni najmanja bora niti vidljivi znak umora.

O tome je govorila glumica Ema Tomposon. Dotakla se i lokdauna koji je provela sa 89-godišnjom majkom i 22-godišnjom kćerkom i otkrila koliko su dve najznačajnije osobe u njenom životu uticale na način na koji samu sebe vidi.

"Umesto da oplakujem što mi majka stari, umesto da zavidim ćerki na njenoj mladosti, shvatila sam da sam ohrabrena i smirena. Zahvalna sam što se još uvek mogu popeti na brdo, ali i depresivna zbog bedara", napisala je 62-godišnja glumica koja se protivi estetskim operacijama.

"Zašto bi tako nešto radili samom sebi? Ja to stvarno ne razumem. Iskreno, mislim da 'rezuckanje' s jednog dela svog tela kako bi stavili na drugo i izbegli starenje, što je potpuno prirodno, dovodi oblika kolektivne psihoze", istakla je holivudska diva.

Ema Tompson se nedavno osvrnula i na problem anoreksije koji je zastupljen u fabrici snova.

"To zlo postoji i biće sve gore. Francuska modna industrija obećala je da će se zabraniti nultu veličinu, ali nisu to uradili. Ne samo da nisu, već se sve nastavilo", rekla je Ema koja je i sama imala priliku da se uveri koliko je anoreksija ozbiljan problem u svetu slavnih.

"Jednu predivnu glumicu producent je pitao da li bi smršala, iako je izgledala izuzetno. Rekla sam im da ako ikada to bude ponovo pomenuo, napustiću film. Niko nikada ne treba to da radi", ispričala je Ema.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna