Dobar izgled otvara brojna vrata, a javna je tajna da Holivud nameće surove standarde lepote koje većina javnih ličnosti pokušava da dostigne. Ipak, čini se da se svest menja, pa je sve više glumica koje su rekle "Ne" mašineriji snova.

Sada je Šenon Doerti otkrila da je okrenula novi list i da je nakon dugogodišnje borbe koju je vodila sa tumorom, rešila da potpuno prihvati sebe onakvom kakva jeste - s borama i nesavršenostima.

"Gledajući filmove večeras, primetila sam da postoji malo ženskih likova s kojima bih mogla da se povežem. Znate, žene bez filera, bez botoksa, bez liftinga lica. Žene koje su prihvatile svoje lice i iskustvo koje ono pokazuje. Preživela sam mnogo toga. Da, rak, ali i više od toga. Sad prihvatam sebe. Konačno. Gotovo je s percepcijom lepote kakvu guraju Holivud i magazini i pokušavaju da nas uvuku u to. Želim da vidim žene poput sebe. Žene poput nas“,  napisala je zvezda serija "Beverly Hills", "9021" i "Charmed".

Selma Hajek je takođe govorila kako funkcioniše "mašinerija snova", pa je tako jednom prilikom ispričala da pametne glumice tamo nisu poželjne.

"Holivud je mašinerija koja želi da se reši onih glumica koje pokažu pamet. Oni kažu 'pronađite mi majmunicu' i možda ćemo zaraditi. Potom shvate da majmunica zna i da broji i žele da je se reše", bila je oštra meksička glumica.

 Izvor: Lepa&Srećna