Kad gledate danas Natašu Pavlović, vitku, raspoloženu i stalno osmehnutu, možda je teško da zamislite da je bila gojazna, namrgođena i tužna tinejdžerka.

Depresija i višak kilograma bili su posledica velikog stresa kada je njena porodica bila prinuđena da se preseli iz Zagreba u Beograd. Bežeći pred ratom, prvo su doputovali u srpsku prestonicu na dve nedelje, a zatim se tu i trajno smestili. Nataša je krenula na nastavu u jednu beogradsku gimnaziju, ali je šok selidbe teško podnela.

"Od depresije sam se ugojila 20 kilograma za godinu dana", ispričala je popularna TV voditeljka u emisiji "Balkanskom ulicom". "Nisam se osmehnula nijednom za to vreme. Povukla sam se u sebe, patila, skoro pala razred", opisala je Nataša svoje muke zbog kojih je majka odlučila da je vrati u Zagreb. Međutim, i tamo je doživela brojne neprijatnosti, pa ju je čak profesorka vukla kroz celu školu i izbacila napolje.

Najveću utehu joj je doneo razgovor sa mudrom poznanicom koju je srela u školi glume. Njenu rečenicu "Pravo prijateljstvo će uvek opstati, a tvoj grad će ostati tvoj", pamti i dan-danas. U tom trenutku, Nataša je poverovala da će, na kraju, ipak sve biti dobro.

Psiholozi upozoravaju da se mladalačka depresija ne otkriva uvek ovako lako, u slučaju kad se manifestuje manje burnim simptomima. To mogu biti loš uspeh u školi, manjak koncentracije, ali i nasilje i promiskuitetno ponašanje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna