Danas su žene višefunkcionalne, uspevaju da spoje porodične obaveze i poslovnu karijeru. Uspešne su majke, direktorke, supruge... Pokreću nove poslove, kreativne su, inovativne...

Mada se od njih uvek očekuje da bude lepe, pametne, nežne i pune razumevanja, glumica Milena Vasić smatra kako je sasvim u redu ponekad priznati da ne mogu sve same i da im treba nečija pomoć.  

PROČITAJTE VIŠE:NEBOJŠA MILOVANOVIĆ OTKRIVA: kako izgleda vreme modernih boema

- Najveći problem je zapravo vreme, kako sve te obaveze žena može da uskladi. U tom smislu vrlo su važne dobra organizacija i podrška supruga i porodice.

Bitno je pritom, ukoliko žena ne može sve da postigne, da to otvoreno kaže. Uvek sam imala pomoć u kući, oko dece, kućnih poslova. To mi je dalo vremena da se posvetim poslu i porodici na pravi način, da sa ukućanima sadržajno provedem vreme. Bilo bi dobro da svaka zaposlena žena može sebi da priušti tu vrstu pomoći. Uverena sam da bi sve tada bile mnogo opuštenije i zadovoljnije, jer samo u tom slučaju mogu da budu uspešne na svim životnim poljima - kaže Milena. 

U televizijskoj seriji Nemoj da zvocaš, ona svom bračnom partneru uglavnom zagorčava život raznim pridikama. U privatnom životu, međutim, sve bračne nesuglasice rešava potpuno drugačije. 

- Lik Marine koji igram u ovoj seriji po svemu je suprotan od prototipa moderne žene o kojoj govorimo. Ona se oduvek bavila samo kućom, mužem i detetom. Kada je ono otišlo od kuće radi studija, izgubila je vrlo važnu kariku u svakodnevnim obavezama i uglavnom joj je dosadno. Stoga ima snage i vremena da stalno zvoca suprugu - priča naša sagovornica.

Da bi žena bila dobro raspoložena, potrebno da se oseća lepom, da bude doterana, ima lepu frizuru i šminku, da povremeno kupi sebi nešto lepo, novu haljinu ili ruž... 

- Sve su to sitnice koje ženi mnogo znače i donose kratke trenutke sreće. Ali da bi se žena osećala kompletno, ispunjeno, potrebno joj je više od toga. Pre svega, dobra komunikacija s partnerom, decom, drugim članovima porodice. I vrlo je važno da žena nauči da neke stvari prećuti jer, verujte, nije potrebno baš sve reći - savetuje Milena. 

Kompliment će sigurno obradovati svaku ženu, ali za istinsku sreću, kako kaže naša sagovornica, ipak je potrebno mnogo više. 

- Svi imamo potrebu da damo i primimo ljubav, i ono što nas suštinski čini srećnima jeste potreba da volimo i budemo voljeni. Na to me uvek podsete reči Marka Tvena, koji tvrdi kako žena od pravog komplimenta može da živi dva meseca. To znači da vam je godišnje potrebno samo šest komplimenata, od kojih možete „živeti” čitave godine i time napuniti svoj rezervoar ljubavi. Za mene su komplimenti iskrene, lepe reči afirmacije jer svaka žena tačno zna šta želi da čuje i od koga - kaže kroz smeh šarmantna glumica.    

Kraj brojnih privatnih i poslovnih obaveza, svakoj ženi su potrebni opuštanje i zabava. Milena nam otkriva svoje male tajne rituale. 

- Volim spa centre, fitnes, šetnju pored vode, muziku, druženje s dragim ljudima,.. Sve mi to pomaže da povratim izgubljenu energiju i zaboravim zamorna snimanja i probe - kaže Milena Vasić. 

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa i Srećna