Muzičar i glumac Relja Popović od smrti oca Srđana najveći oslonac je pronalazio u majci Zoji Begoli, koja mu je bila podrška i najbolji prijatelj.

Iako joj kao samohranoj majci nije uvek bilo lako, posebno što je paralelno gradila dve blistave karijere: umetničku, plesnu i pedagošku i drugu prevodilačko-prosvetiteljsku, uspela je dva sina da izvede na pravi put. I u dobrim i lošim momentima Relja i Miša tu su jedan za drugoga.

 "Mi smo rođena braća, bez obzira što nemamo istog oca. Mama nikada nije dozvolila da jedan drugog nazivamo polubratom. Naša veza je snažna i neraskidiva. Stvorio sam svoju porodicu, imam ženu i dve ćerke, ali važno mi je da uz sebe imam i brata na kojeg uvek mogu da se oslonim", rekao je Relja u emisiji “Balkanskom ulicom”.

"Zoja je sedamnaest godina bila u braku sa proslavljenim jugoslovenskim glumcem Farkukom Begolijem, čije prezime je zadržala i nakon razvoda.”Ne znam zašto su se rastali, valjda je tako moralo biti",  kaže Relja, koji se osvrnuo i na glasine da ne želi da prizna svoje albansko poreklo.

"Kada je moja majka umrla novinari su pisali da je Faruk Begoli moj otac i pravili konstrukcije da želim da sakrijem albansko poreklo, što je van pameti. Ja ljude delim na dobre i loše, ne po nacionalnosti", rekao je Relja, čiji otac Srđan Popović bio sportski novinar.

"Najveći deo života proveo je u ‘Večernjim novostima‘, gde je radio i moj ujak, mamin brat. Bio je veliki navijač ‘Partizana‘, što dugo nisam znao, ali sam od malena gajio veliku ljubav prema KK ‘Partizan‘. Inače, poslednju noć pre smrti proveo je družeći se sa fudbalerima ‘crno-belih‘, koji su dan kasnije igrali neku važnu utakmicu", ispričao je muzičar koji smrt oca nikada nije preboleo.

"Mama mi je pričala da sam je na sahrani oca jednog mog druga pitao kome je teže – njemu koji je izgubio tatu sa 14 godina ili meni koji sam tada imao godinu i po. Teško je odgovoriti na to pitanje. Da li je ikad lako preboleti odlazak nekog ko ti znači? Naravno da bih voleo da sam mogao da zapamtim oca. To je rana koju nosim ceo život", rekao je Relja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna