Novak Đoković je više puta govorio o mukama odrastanja u Srbiji u uslovima hiperinflacije, a sada je i njegov otac Srđan ispričao kakve je strahote preživela porodica tokom bombardovanja.

 "Tada je Novak imao 12 godina i nikad im neću oprostiti bombardovanje", rekao je Srđan za televiziju K1. "Ogromna bomba je pala u Rakovici, sva stakla su popucala u našem stanu na Banjici '99. godine. Popadali smo sa kreveta, pobegli su u hodnik, kukali su "Bože spasi nas, ne daj nas". To su traume koje ostaju za ceo život", ispričao je Đoković.

On je podsetio na činjenicu da je Novak baš stasavao u vreme kad je plata u Srbiji bila dve-tri marke. "Uvek sam se nervirao, tada sam bio na ivici egzistencije, to je bilo strašno teško", rekao je Srđan. Kao što je poznato, kao dečak velikog potencijala, Novak je svoj talenat trebalo da razvija i van granica Srbije, ali su akademije koje rade s decom vema skupe i mnogi roditelji nisu imali dovoljno sredstava da ih priušte.

Slična situacije je bila i u Novakovoj porodici, ali su njegovi roditelji na sve načine pokušavali da mu obezbede najbolje moguće uslove.

Danas je Novak, kako Srđan voli da kaže, ponos Srbije, srpskog naroda i svih naroda u regionu i celom svetu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna