Novak Đoković gaji veliko divljenje prema našem genijalnom naučniku Nikoli Tesli. On ne propušta priliku da se seti njegovih mudrih reči i vrlo ga rado citira.

"Bolest dolazi zbog mislenog pada", napisao je Novak na svom Instagram nalogu. "Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima.

Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A šta je čovek bez mira u duši?

Nikola Tesla citati
Profimedia, Dizajn: Lepa&Srećna 

Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti", napisao je Đoković citiravši Nikolu Teslu.

Novak je i ranije naglašavao da Tesli dugujemo mnogo, jer bez njegovih izuma danas naš život ne bi bio moguć u ovom savremenom značenju. Ipak, i dalje ostaje najvažnija duhovnost. "Tesla je razumevao važnost mirnog uma, vraćanja sebi i savršenoj harmoniji", govorio je Novak ranije.

Izvor: Lepa&Srećna