Religija je deo svakodnevice Novaka Đokovića, a on naročito ističe da se moli svakog jutra i da uvek prvo izrazi zahvalnost za zdravlje.

Po njegovim rečima, to treba činiti na dnevnoj bazi, može to da bude i molitva ali i neka dvominutna vežba smirenja. "Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug", kaže Đoković.

Novak Đoković
Profimedia 

"Kada ste otvorenog uma, spremni ste da primate sve čime ste okruženi u ovom prelepom svetu. Mi smo blagosloveni što živimo u ovakvom svetu i što prolazimo proces evolucije. I kada dodete na prag saznanja ko ste, vi i dalje nastavljate da tragate za istinom. To vas donosi bliže izvoru odakle ste potekli i čini vas tako prisutnim smirenim, ispunjenim radošću i zahvalnim što postojite, što su tu svi oni koji vas okružuju i čine ispunjenim. To je suština života", tvrdi Novak.

I na dan Svetog arhanđela Mihaila, on se pomolio i čestitao svima slavu Aranđelovdan. "Srećna slava Svetog Mihaila Arhangela, Aranđelov dan, svima koji slave. Sveti Anđele čuvaru, zaštiti nas i zakriljuj od svakog zla. Moli Boga za nas. Molimo te da nam podariše snage da budemo ratnici Svetlosti!", napisao je Novak na Instagramu.

Izvor: Lepa&Srećna