Tanja Savić je provela detinjstvo u Radincu kraj Smedereva, a jedno od retkih mesta gde se moglo naći zaposlenje je bila Železara pa je njen otac tu i radio.

"Radio je na visokoj peći, baš mu je bilo naporno. Sećam se svaki put kada je kući dolazio umoran, od grafita je imao crne linije ispod očiju", ispričala je pevačica za 24sedam. "On se uvek istušira na poslu i dođe kući, sav miriše, čist, ali ispod očiju je imao crni kreon. Baš mi ga je bilo žao, nisam shvatala šta je to", priča Tanja koja je uvek pitala tatu što to ne opere, a on odgovarao da  crnilo oko očiju  ne može tako lako da se skine.

Savićka se seća detinjstva kao srećnog perioda jer ga je provela uz baku koju je veoma volela i za koju je bila naročito vezana. "Detinjstvo baš pamtim po njoj", kaže ona. Volela sam da se ušuškam kod nje, spavale smo često zajedno. Kasnije kada se ona razbolela, nisam smela da budem blizu nje, da je ne bih udarila u snu, pa sam spavala kraj nje."

tanja savic u belom
Instagram / tanja_savic_private 

Dan kada je baka umrla nikad, kaže, neće zaboraviti, mada je tada imala samo devet godina. Ipak, i druga iskušenja su obeležila vreme odrastanja popularne pevačice. Bilo je to doba velike inflacije, a majka je, kako kaže, bila vrlo štedljiva i nije udovoljavala dečjim željama. "Volela je da troši racionalno", priča Tanja. Radi dodatne zarade, bavila se i prodajom lutaka, ali deci ih nije davala ma koliko da su ih želeli. Želela je da ih proda i da nam kupi knjige. "Smatrala je da nam igračke u tom trenutku nisu potrebne", objašnjava pevačica. Majka je verovala da je važnije da lutke proda, a da deci onda kupi knjige. 

"Moja mama nije pravila greške i  ja se time vodim", kaže Tanja. Njeni sinovi Maksim i Djordje sad žele skupe igračke. "Njihova želja je da im ja sad kupim Plejstejšn 5, to košta oko 900 evra. Raspitala sam se i to je stvarno mnogo. Iako svojim radom to deci mogu da priuštim, ja ću ih sigurno lišiti toga, pokušaću da izbegnem to da im kupim. Ne treba im udovoljavati previše, jer će tada provoditi više vremena u sobi, neće raditi domaći, biće preokupirani igricama", zaključuje Tanja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna