Stalni umor, oticanje i borba sa viškom kilograma bili su simptomi zbog kojih se Biljana Obradović obraćala lekarima, koji su postavili dijagnozu hipotireoze i počeli da joj leče štitnu žlezdu.

Međutim, voditeljka se i dalje veoma loše osećala, premda je  vodila računa o zdravom  načinu života. "Pravilno se hranim, ne pušim, ne pijem, idem na spavanje oko 22 sata, bavim se fizičkom aktivnošću, idem u teretanu", ispričala je Biljana u emisiji RTS Ordinacija. Uprkos svemu tome, neprekidno je bila bez snage, često je bila bolesna, a posle mesečnih ciklusa koji traju četiri dana nije mogla da se oporavi po tri nedelje.

Sve je to ukazivalo na smanjenu funkciju štitne žlezde, ali je onda poslata na ultrazvuk stomaka gde joj je otkriven tumor pankreasa. 

"Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara - to je kao jedna fudbalska lopta. Kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do 'raslojavanja', što ja kažem - zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije", rekla je Biljana. 

Ona je naglasila da nije bio u pitanju rak, već benigni tumor, ali sada redovno odlazi na kontrole i, jednom godišnje, na magnetnu rezonancu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna