Snežana Dakić spada u grupu ljudi koja izuzetno vodi računa o sebi i svoje zdravlje ne zapostavlja. Godinama se zdravo hrani, redovno vežba, a odlasci kod lekara nikada nisu pokazali da u njenom organizmu postoji problem.

Uprkos svemu, 2013. godine je imala ozbiljan zdravstveni problem koji je mogao da se završi tragično. Imala je zakrčenje jedne karotoide koja snabdeva mozak krvlju, a tegobe je osetila nakon treninga.

"U večernjim satima osetila sam stezanje u dubini ždrela kod grkljana. Neposredno pre toga bila sam na treningu, kada mi se tokom zagrevanja zamaglilo ispred desnog oka. Kako se sve brzo vratilo u normalu, završila sam trening, ali su mi se, dok sam vozila natrag kući, razlivala svetla. Smetali su mi farovi, semafori, osvetljenje na instrument-tabli... Pomislila sam da mi je pao šećer, naročito što mi je posle limunade sa medom bilo dobro. Kasnije su me zaboleli glava i uvo, a sa prednje strane vrata osetila sam tup bol. Popila sam „brufen“, prespavala i ujutru sam se osećala potpuno normalno", ispričala je svojevremeno za "Hello" Snežana koja je tek kasnije shvatila da je bila životno ugrožena.

 "Kad mislite da ste potpuno zdravi, a dođete u stanje gde je pitanje života i smrti, iz čista mira i iz odlične forme, nimalo vam nije svejedno. Uputili su me na neurologiju na Urgentnom centru, gde su me primili na odeljenje za moždani udar. Zvuči zaista kao horor film u sat vremena. Najgori deo je što u tom trenutku ne znamo tačno poreklo zakrečenja, a moglo bi biti veoma opasno. To mi je bilo neshvatljivo budući da kod mene ne postoji nijedan faktor rizika: nikada nisam imala povišen holesterol, trigliceride, krvni pritisak. Hranim se zdravo i bavim se sportom. Dakle, primer zdravog života", koja se danas oseća odlično ali i dalje se pridržava lekarskih saveta.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

 Izvor: Lepa&Srećna