Naša poznata novinarka Snežana Dakić poznata je po svojim otvorenim i direktnim stavovima, posebno kada su muško-ženski odnosi u pitanju. Neretko i na svom Instagram profilu uz objavu slike napiše i neko svoje razmišljanje o određenoj životnoj temi.

Ovog puta, ispod slike na kojoj sedi pored figure gorile u gotovo prirodnoj veličini, podelila je sa svojim pratiocima stavove o muškarcima i ženskim očekivanjima.

„Da li previše očekujemo od muškaraca? Emancipacijom žene su ostvarile brojna prava i slobode: od prava glasa, prava na obrazovanje, na rad, samoostvarenje, na abortus, na kontracepciju, na razvod, na slobodnu ljubav... lepo je biti svestan svega toga i osećati zahvalnost.

Ali rekla bih da je porastao nivo našeg očekivanja od muškaraca. A oni su jednostavna bića kojima mnogo jače nego ženama upravljaju instinkti i urodjeni programi. Mi bismo da im budemo centar sveta i centar pažnje, ali to nije realno. Bar ne na duže staze. Jer muški kod je da traži ženu da bi se ona brinula o njemu. Jer tako je vekovima i tako mu diktira podsvest. I ne samo o njemu, nego i o potomstvu i ognjištu..

Najčešće se radi toga i žene. Zato traže ženu: da se ona brine i stara o svemu. A da on radi ali i da bude slobodan. Važno je da i žene budu toga svesne. I da sa sobom rasčiste da li su spremne i voljne sa se brinu o njemu ili je bolje da nadju drugi tip muškarca, koji je sklon da i sam bude domaćin, a ima takvih. Koji je pažljiv, požrtvovan i empatičan.

Najgore je kad od mangupa i bonvivana, od boema ili alfa biznismena očekujemo da se “smiri “ i da bude kućni čovek.,.i da mu mi budemo centar sveta. Mislim da to nije realno... čast izuzecima“, napisala je Snežana.

 Izvor: Lepa&Srećna