Danas je nepostojanje zajedničkih ideala dovelo dotle da je teško razlikovati uspeh od neuspeha. Ovim rečima Nataša Ninković opisuje našu svakodnevicu, a rado citira jednog pisca koji kaže: “Mi živimo u svetu u kome su pokopi važniji od pokojnika, gde su svadbe važnije od ljubavi, gde je izgled važniji od pameti. Mi živimo u kulturi ambalaže koja prezire sadržaj.”

Povodom serije "Vreme zla", u kojoj je ostvarila zapaženu ulogu Dušanke, srpska glumica je svojevremeno rekla da i u našem vremenu ima mnogo otrovnih strela koje čoveka stižu sa svih strana, što rezultira nekim drugim stradanjima, od anksioznosti i depresije do očaja“.

Kako se ona sa tim bori? "Kada budem došla u stanje ravnodušnosti i pretvorim se u pukog posmatrača, koji zbog straha ili indiferentnosti ne reaguje na stvari oko sebe, smatraću to svojim najvećim porazom", kaže Nataša za Hello. "Nekad su velike ideologije pomerale stvari, ali i donosile ozbiljne nevolje, a danas nepostojanje ikakvih zajedničkih ideala, sem ako se ne odnose na lični profit i interes, dovodi do potpunog obesmišljavanja, do situacije u kojoj jedva razaznaješ uspeh od neuspeha", objašnjava ona. "Strelice već dobrano osećamo."

"Od gluposti se ne možeš odbraniti, čak ni naljutiti zbog nje. Češće me nasmeju, ali ako od njih zavisi neki bitan aspekt života, sigurno će me “razludeti”. Uglavnom, nekako nađem način da se izmigoljim.

Lopovluk, površnost, bahatost, prostakluk, neznanje – prvo me užasno vređaju, a onda se, kao svaki usamljeni pojedinac, okrenem mom “malom krugu izabranih ljudi”, u kome nalazim radost koja dolazi, ako ni zbog čega drugog, onda zbog prepoznavanja i deljenja istih principa", kaže Nataša.

Izvor: Lepa&Srećna