Merima Njegomir je sahranjena danas na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

Prethodno je održana komemoracija na kojoj su se od legendarne pevačice, u prisustvu porodice, oprostili njeni prijatelji i kolege. Deca Ljubica, Milica, Jelena i Marko su skrhani od tuge, pa su Jelenina pisma majci pročitali glumica Svetlana Bojković i novinar Aleksandar Gajšek.

Deca su majci posvetili potresnu poruku na vencu u obliku suze, od crvenih ruža: "Što je lepo kad se neko voli, a duša boli. Zauvek tvoja deca i unuci."

Venac od belog cveća stigao je kao poslednji pozdrav sestri od njenih sestara i brata. Nažalost, njena sestra Nina Pavić nije u mogućnosti da prisustvuje sahrani, a od Merime se oprostila tužnim rečima: 

"Nas dve, jedna majka, jedno srce! Jedna polovina srca je prestala da kuca! Svi će se oprostiti od tebe, ja neću, ne želim, ne mogu. Sve dok i ova druga polovina ne prestane da kuca", napisala je neutešna Nina na svom Instagram profilu.

Udovica Marinka Rokvića, Slavica Rokvić stigla je na Novo groblje zajedno sa snajkom Bojanom i obe su bile u crnini. One su donele buket sa belim cvećem koje su položile kod sanduka. Potom je stigla i Vesna Zmijanac, a došao je i sin Marine Tucaković, Laća Radulović, Dragan Kojić Keba, Milena Plavšić, Ćana, Ivica Dačić, Srđan Đoković i mnogi drugi.

sahrana merime njegomir grob.jpg
MONDO / Stefan Stojanović 

Merimina ćerka Jelena slomila se u jednom trenutku, ženi koja je prišla da joj izjavi saučešće pala u zagrljaj i zaplakala iz sveg glasa, što je dodatno potreslo sve okupljene, koji nisu mogli da ostanu imunu na ovu scenu. Pevačica Goca Lazarević došla je već vidno uplakana, a kraj kovčega je delovalo kao da će se onesvestiti. 

Kuma Ana Bekuta je došla bleda, ispijena i rasplakala se u zagrljaju sa Meriminom ćerkom. 

Kurir / Nemanja Nikolić Uz porodicu Merime Njegomir okupili su se brojni prijatelji i poštovaoci.

Izvor: Lepa&Srećna