Komemoracija Merimi Njegomir održana je danas u Radio Beogradu, a legendarna pevačica će biti sahranjena na Novom groblju. U Kamenoj sali zgrade Radija okupili su se članovi njene porodice, kao i njeni prijatelji i poštovaoci.

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

"Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva""

Merima Njegomir preminula u 69. godini nakon borbe sa rakom pankreasa. Podsetimo, rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

Među prisutnima na komemoraciji su i Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, Ivan Milinković, Branka Sovrlić, Snežana Đurišić, Lepa Lukić kao i pevačica Ana Bekuta, čiji partner Milutin Mrkonjić je trenutno u teškom stanju u bolnici.

Novinar Aleksandar Gajšek pročitao je pismo koje je ćerka Jelena napisala majci prošle godine za njen rođendan. "Ta reč "sila" pratila me je kroz snove i javu. Sila je bila tu dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, bila je tu kroz sve mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kad je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put, kada je sa konobarske kecelje prešla na mikrofon, sila je bila tu dok je rađala četvoro dece.

"Možda su joj anđeli govorili "izdrži još malo", i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. I zato se ja klanjam svojoj mami, tu silu je i nama prenela kad nas je učila da se ljubav samo deljenjem umnožava. Mama, kad bi knjige o tebi pisale nijedna te ne bi bila dostojna. Hvala ti za najveći dar koji sam od tebe dobila, nema ništa vrednije od života", napisala je Jelena.

Kurir / Ana Paunković Od pevačice se opraštaju porodica, prijatelji i poštovaoci.

Izvor: Lepa&Srećna