Vest da je Merima Njegomir umrla potresla je celu estradu i čitavu Srbiju, a njene kolege i poštovaoci prosto ne mogu da poveruju u tu tužnu istinu.

Od pevačice se oprostila potresnim rečima i Suzana Mančić.

"Sa nevericom, teška srca, opraštam se od Merime Njegomir. Mislila sam da toj ženi ništa ne može da naudi, toliko je bila jaka, sposobna, i tako puna života. I dalje ne mogu da shvatim, da prihvatim da je više nema", napisala je Suzana na svom Instagram nalogu.

"Duboki naklon za sve što je uradila u svom životu, za sve divne pesme koje nam je ostavila. Iskreno saučešće njenoj deci i porodici. Neka joj je večna slava. Amin", piše Suzana.

Merima je preminula od karcinoma pankreasa, a sve do avgusta bila je potpuno zdrava, čak je snimila novu pesmu sa grupom Legende. Prema rečima Zorana Dašića Daše, pevačica mu se poverila da je otišla kod doktora zbog bolova u stomaku, a otkrili su joj rak. 

Najveća opasnost kod ovog oboljenja je upravo to što se veoma kasno otkriva, kada je često nemoguće pomoći pacijentu. Rana testiranja kojima bi se rak karcinoma pronašao ranije se veoma retko vrše.

Podsetimo, od ove bolesti su stradali i Marinko Rokvić, Tihomir Arsić kao i glumac Marinko Madžgalj. Merima će biti sahranjena u utorak, 23. novembra, vreme sahrane je 14:30 časova. Komemoracija će se održati u zgradi Radio Beograda u 11 sati, a izjave saučešća porodica će primati istoga dana u Crkvi Svetog Nikole, na Novom groblju u Beogradu od 12.30. Opelo počinje u 14.00 časova.

Izvor: Lepa&Srećna