"Veza satkana između Merime i mene je neraskidiva", rekla je Ana Bekuta u oproštajnom govoru na komemoraciji koja je danas održana u Radio Beogradu u čast preminule legendarne pevačice Merime Njegomir.

"Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Celu noć sam gledala tvoje snimke, Merima, hvala ti", rekla je Ana zaplakavši. Manje je poznato da je Ana, naime, krstila Merimu.

"Nikad u životu nisam dočekala jutro gledajući nečije snimke, čak ni svoje sopstvene... Bilo je toliko toga što sam propustila. Kad ti je takva pevačica prijatelj, propustiš da vidiš sjaj i raskoš na sceni. Sve u vezi s njim postaje nam normalno i blisko. Sad mi je žao što možda nisam dovoljno hvalila njeno držanje koje pripada manirima svetskih zvezda, žao mi je što joj nisam kao pravi obožavalac stalno ponavljala kakav glas ima, kako peva, kako izgleda na sceni, kako pripada svetskim pozornicama", dodala je Bekuta.

"Ja već danima plačem za sobom, jer ostajem bez nje... ", jedva je izgovorila Ana.

Suze su krenule svima okupljenima na komemoraciji, već na prve taktove Merimine pesme "Ružo moja", dok je Lepa Lukić zajecala kad je pušten duet koji je sa Merimom otpevala. Njena deca Ljubica, Jelena, Milica i Marko sa suzama su primali saučešće brojnih majčinih prijatelja i poštovalaca.

U ime RTS-a za čiji je radio Merima ostavila brojne trajne snimke narodnih pesama, od pevačice se oprostila Olivere Kovačević. "Imala je glas po kome su i anđeli hodali kao po kristalu", kazala je Olivera.

Pevačica Merima Njegomir preminula je nakon borbe protiv raka pankreasa u 69. godini.

Kurir / Ana Paunković Od pevačice se opraštaju porodica, prijatelji i poštovaoci.

Izvor: Lepa&Srećna