Vest da je poslednja pesma Merime Njegomir objavljena samo jedan dan uoči njene smrti dodatno je potresla sve njene poštovaoce. 

Reč je o duetu koji je pevačica otpevala sa Nikolom Zekićem i grupom "Legende", a vođa ovog muzičkog sastava je sada ispričao kako je Merimi otkriven rak pankreasa

"Nas dvoje smo letos snimili pesmu "Ljubav traje", i to je njena poslednja numera. Zajedno smo je u avgustu izveli u Sokobanji pred publikom. Bila je zdrava i odlično se osećala", rekao je Zoran Dašić Daša. "Sećam se da mi se posle toga požalila da je boli stomak, ali nije delovalo da je nešto ozbiljno u pitanju." Sve se promenilo samo mesec dana kasnije.

"Bilo mi je teško kada mi je saopštila strašne vesti, a i sama je bila šokirana. Priznala mi je da joj je trebalo tri dana da skupi hrabrost i kaže mi da je teško bolesna", priča muzičar. "Kazala mi je sledeće - otišla sam kod doktora zbog bolova u stomaku, a otkrili su mi da imam rak pankreasa.  Pred kraj nismo mogli ni da pričamo telefonom jer zbog bolesti nije mogla da govori."

Prema Dašinim rečima, od tada je razgovarao samo sa Meriminom ćerkom Milicom, a ona je i dala odobrenje da se objavi pesma koju su zajedno snimili.

Izvor: Lepa&Srećna