Bivši partner Merime Njegomir, Dragoljub Marković, šokiran je zbog smrti pevačice. On je istakao da se sa Merimom poslednji put čuo pre 10 dana.

"To je grozna vest. Otišla je jedna od najvećih pevačica sa naših prostora ikada. Jedna veoma nežna, a u isto vreme snažna osoba. Iskreno mi je beskonačno žao. Pre 10 dana me je pozvala iz bolnice, strašno sam se potresao nakon tog razgovora. To je bio naš zadnji razgovor", istakao je Dragoljub za Kurir.

Dragoljub nije skrivao koliko je opčinjen pevačicom dok su bili u emotivnoj vezi. Isticao je da je ona žena koja ga u svemu prati i da imaju ista interesovanja.

"Ja sam pravi avanturista i Merima je prva žena koja me u svemu prati. Ona je uz mene kad jašem galopere, skijam na strmim stazama i veslam. Uživamo u istim stvarima i imamo slična interesovanja. Mada, ona je bolja od mene, jer sve ume kao ja, a ja apsolutno ne umem da pevam. Merima je jedinstvena kao umetnik. Ona je prvak Srbije u amaterskom tenisu među ženama", ispričao je jednom prilikom za "Blic" rekao da mu apsolutno ne smeta što je ona starija od njega sedam godina.

"Ne razumem neke svoje kolege i muškarce uopšte koji su u ozbiljnim godinama a za sebe biraju previše mlade devojke. Pre svega, jer ne mogu da zamislim koje su njihove teme za razgovor. Za mene je najvažniji deo života emocionalni doživljaj i suština koju imam sa ženom, razumevanje i sklad. Ne znam šta bih ja radio sa devojkom od 20 i kusur, osim da je školujem. A i meni fizički aspekt nije bitan, iako je Merima neosporno negovana dama", govorio je tada Dragoljub.

Merima je jednom prilikom otkrila zašto je njihova veze duga godinu dana okončana.

"Mi smo izlazili, bilo mi je lepo, i to je prošlo, kao što mnoge stvari u životu prođu. Sretnete prijatelja, budete sa njim nekoliko godina, pa se raziđete. Tako isto upoznate nekog, budete sa njim, pa ne budete", rekla je za "Gloriju" jednom prilikom.

"Ne pristajem više na kompromise, a ako si u braku ili vezi, moraš da ih praviš. To više neću da radim ni zbog koga. Hoću da učinim da moj život, ovo što mi je ostalo od njega jer sam u zrelim godinama, bude lep. Želim da se sad, kad su deca porasla i kad sam napravila karijeru, posvetim sebi. Da uživam. Neću da mi iko pokvari nijedan minut tog mog života. Lepo mi je samoj, čemu kompromisi?", rekla je tada pevačica.

ATA / Antonio Ahel Merima NJegomir preminula u 69. godini

Izvor: Lepa&Srećna