Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon višemesečne borbe s teškim oblikom tumora. Ona se već neko vreme nije pojavljivala u javnosti, a vreme je provodila s voljenima. Mlađa ćerka se preselila kod nje kako bi bila uz majku u najtežim danima.

Za ime Merime Njegomir tokom višedecenijske karijere nije vezan nijedan skandal. Ona je svoju najveću želju da dugo traje na muzičkom nebu uspela da ostvari velikim trudom i radom, koji su na kraju neminovno i dali rezultat, pa uspeh nije izostao. Zbog karijere kako je jednom prilikom otkrila, nije propustila ništa važno, ali jedna stvar joj ipak nije pošla za rukom.

"Uvek sam bila radoholik, a svaki rad podrazumeva uspeh.  U karijeri sam ostvarila ono što sam najviše želela, a to je da trajem. Zbog pevanja nisam propustila ništa važno i lepo u životu, jedino mi brak nije uspeo. Moj suprug i ja smo se razveli 1995, ali sad vidim da je to bila dobra odluka. Posle toga sam jednostavno umetnički uzletela. Stekla sam slobodu, a umetniku je ona najvažnija. Deca su uvek bila uz mene, a važno mi je i što sam s bivšim suprugom u odličnim prijateljskim odnosima", rekla je Merima jednom prilikom koja je istakla da razvod nije doživela kao poraz.

"Ne mislim tako. To je prosto život. I dobar razvod je uspeh. Uostalom, gde piše da ste uspešni samo ako imate jedan brak. Ni za čim ne žalim, bilo je stvari za koje mislim da su mogle drugačije da se reše, ali, nikad se ne okrećem za onim što je prošlo, gledam samo napred", rekla je za "Novosti" pevačica, koju je odlazak bivšeg supruga Milana 2019. godine, s kojim ima četvoro dece, jako potresao.

"Umro je Milan Njegomir. Umro je čovek sa kojim sam bila od svoje 21. godine života. Iz velike ljubavi rođeno je četvoro dece. Bez obzira što nismo ostali da živimo zajedno i što nam nisu uvek cvetale ruže, neraskidiva veza i komunikacija je trajala do poslednjeg dana, do 21. avgusta kada je, nažalost, izgubio bitku sa životom i otišao zauvek. Neizmerno sam tužna", bila je emotivna nakon smrti bivšeg supruga.

Iako se pre nekoliko godina spekusalo da se Merima udala za biznismena Dragoljuba Markovića ona to demantovala.

"Samo jednom u životu sam se udavala, i to za Milana, sa kojim imam četvoro dece. Ne pada mi na pamet da ikad više to uradim", bila je kategorična  jedna od naših najboljih pevačica narodne muzike.

Merima je iza sebe ostavila više od 25 albuma i hitove kao što su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe" i mnoge druge.

ATA / Antonio Ahel Merima NJegomir preminula u 69. godini

 Izvor: Lepa&Srećna