Iza imena Verice Rakočević stoji punih 40 godina rada. Njen životni i dizajnerski put nije bio lak, a kako bi opstala bila je primorana da donosi teške životne odluke. Bez zadrške priznaje da se zbog nekih poteza danas gorko kaje, a za dve najveće greške smatra to što je prodala dva stana da bi realizovala svoje modne revije.

"Da mogu nešto da promenim u svojoj prošlosti, svakako ne bih ulagala ovoliko novca u svoj brend. Ja sam stan od 200 kvadrata, koji se nalazio iznad mog butika, prodala zbog revije na Španskim stepenicama. Drugi stan sam prodala zbog dolaska Jasmin. Te gluposti ne bih pravila više nikad", rekla je za "Telegraf.rs TV" Verica koja ne skriva da je u velikom stresu. 

"Sa ove tačke gledišta to je potpuni nonsens što posle 40 godina rada i uloženog novca u brend, što bi po svim pravilima trebalo da mi se vrati, ja i dalje živim od prvog do prvog u mesecu, razmišljam da li ću imati novac da isplatim platu mojim radnicima, u konstantnom sam stresu.

"Uvek razmišljam da li ću imati pare za materijale, a moj komad odeće košta manje od nekoga ko je krenuo prošle godine da se bavi ovim poslom, obukao je pet pevačica narodne muzike. To nam govori o stanju u društvu, ali to nije trenutno stanje; decenijama je tako", dodala je Rakočevićeva koje se svojih principa čvrsto drži.

"Nikada na mojim revijama niste mogli da vidite starlete ili bilo koga ko na neki način može da degradira ono što je umetnički događaj",  zaključila je kreatorka.

Izvor: Lepa&Srećna/Telegraf