Čini se da sve većem broju javnih ličnosti, a pogotovo žena smeta nametnuti standard lepote po kome svi moramo biti večno mladi i lepi. Jedna od njih je i glumica Sloboda Mićalović koja, iako se redovno neguje od svoje 20. godine i vodi računa o svom izgledu, nema problem da se na njenom licu vide godine. Šta više, smatra da je vreme da se odupremo "moranju" da budemo mlade, lepe i zategnute.

"Često mi kažu bilo bi dobro da ga staviš, samo malo, ali u nekim scenama moram da se naljutim. (smeh) Ne mogu se ljutiti sa licem koje nema mimiku. Ja stvarno volim da imam bore. Kad smo već pomenuli Moniku, bilo mi je fascinantno što sam videla da one na njenom licu zaista postoje. Frustrira me što moramo da budemo mlade, lepe, zategnute. Ne, ne moramo. Moj karakter se menja, život me je promenio i nabolje i na lošije, neke stvari su se desile, pa su ostavile tragove. Smejalice se ne zovu uzalud tako. Da, želim da ih imam jer se smejem. Zaista mislim da je došao poslednji trenutak da se odupremo tom moraš", kaže Sloboda koja svoju kožu redovno neguje.

"Nemam ništa protiv tretmana, bilo da je mezoterapija, PRP ili nešto drugo, ali koža treba da se maže, hrani, da joj se posveti pažnja. Imala sam sreću da mi je filmska šminkerka. Cana, koja, nažalost, više nije među živima, još dok sam radila svoj prvi film Zonu Zamfirovu rekla: Nemoj da ti je palo na pamet da sada, sa dvadeset godina, ne počneš da se neguješ. Milena Dravić mi je isto to poručila",  rekla je Sloboda za Alo! koja je imala priliku da vidi i kako se neguje Monika Beluči, koja slovi za jednu od najlepših žena na svetu.

"Kada smo radili film Na Mlečnom putu, imala sam isti tretman kao Monika Beluči. Nisu dozvolili da se osetim manje vrednom što nemam svetsku slavu kakva je njena. Kad smo se našle na snimanju, zamolila sam je da otvori njen veliki kofer, da vidim čega sve od šminke i preparata tu ima. Ona nekoliko puta dnevno skine šminku, stavi masku, uradi blagu masažu, pa onda sledi novo šminkanje. Bez obzira na to kakvu genetiku imate, bez nege je nerealno očekivati dobar izgled. Nikada, nisam zaspala sa šminkom i nikada me nije mrzelo da uradim svaki korak mog beauty rituala, a nije ih malo", rekla je glumica.

Izvor: Lepa &Srećna