Alek Boldvin ubio je koleginicu Halinu Hačins, vest je koja je odjeknula svetskim medijima poput bombe. Do nemilog događaja došlo je upotrebom replike pištolja na snimanju filma "Rust" u Novom Meksiku, a okolnosti se još uvek ispituju. Iako je ovo događaj sa najtragičnijim ishodom zbog koga je Boldvin u centru pažnje, nije prvi put da je na sebe skrenuo pažnju u negativnom smislu.

Pre nekoliko godina javnost je bila iznenađena kakav odnos glumac ima sa ćerkom koju je dobio tokom braka s koleginicom Kim Besindžer. Snimak u kome svoju naslednicu naziva "bezobaznom svinjom" isplivao je dok su se borili za starateljstvo. Modrice koje je Kim imala na licu tokom braka ukazivale su na to da je Alek tuče, što ni ona, kao ni on, nisu komentarisali. Alek je nekoliko puta privođen zbog nasilničkog ponašanja, a imao je problem i s alkoholom.

 Alek je odrastao u siromaštvu, u srednjoj školi je počeo da glumi u predstavama ali nije ni sanjao da će to postati njegov životni poziv.

"Bio sam siromašan. A onda su mi za ulogu ponudili 400 dolara na dan! Mislio sam da sam Rokfeler!",  rekao je Boldvin, koji je  da bi zadovoljio želje svojih roditelja diplomirao i po­litičke nauke osamdesete godine.. Nakon dve i po godine preselio se u Los Anđeles, ali se vratio kući na nekoliko meseci jer mu je 15. aprila 1983. od raka umro otac. Njegov odlazak glumac nikada nije prežalio.

"Bio sam jako tužan, tog dana je umro i deo mene. Sahranili smo ga, jedva prošli kroz sve to. Često se setim njega i njegovih saveta. Naj­bolji koji mi je dao jeste da je roditeljstvo trka između dva pola, u kojoj muškarac uvek os­voji bronzu", rekao je glumac koji se nedugo potom za stalno vratio da živi u Los Anđeles.

Izvor:Lepa&Srećna