Marija Šerifović danas ima karijeru i srećan život kakav mnogi priželjkuju, ali je detinjstvo i pubertetsko doba provela u teškoj porodičnoj atmosferi, ispunjenoj traumatičnim doživljajima.

Njeni roditelji Verica i Rajko su se često svađali, a Marija je bila svedok njihovih svađa. One su prerastale i u tuču, pa je tako njena majka često bila modra od očevih udaraca koje joj je nanosio u alkoholisanom stanju. Svađe su izbijale i zbog njegovih kockarskih dugova.

"Svako dete u pubertetu teško doživljava svađe roditelja", ispričala je Marija za Hit. "To je nešto sa čime se i roditelji teško nose, pa nastane haos. Normalno je da neko ko ima 7 ili 15 godina traumatično reaguje na svađu, dreku... "

Otac Rajko je tukao Vericu i u devetom mesecu trudnoće je ostavio i otišao sa drugom ženom. Kako je Marija uspela da mu sve to oprosti?

Marija šerifović
Youtube / Marija Serifovic 

"Ne postoji porodica koja nema bar jednog problematičnog člana. Ali bezveze je suditi, bilo da je reč o mom ocu ili nekom trećem. Početak i kraj svega je da su to naši roditelji. Ne mogu da ih biram, ne mogu da ih menjam, a najznačajnije od svega je što ih nikada ni ne bih zamenila.

Svako od nas nosi svoj krst i sudbinu, pa u skladu sa time i živi. Meni je sada lepo, napravili su od mene zadovoljnu osobu, a kako se oni nose sa svime što je bilo u prošlosti, morate njih da pitate."

Kad nisu bili kod kuće, nije bilo ni svađa, ali su joj roditelji nedostajali kad bi zbog posla odsustvovali i po dva-tri meseca. "Bila su mi uskraćena i letovanja i zimovanja sa njima, jer nisu imali vremena za putovanja. Posao muzičara je težak, baš iz razloga što ne možemo da budemo na pravom mestu u pravo vreme. Zato od mog punoletstva pa do danas nadoknađujem propuštena putovanja", priča Marija.

U porodici je našla utočište kod bake Draginje, a i sa bratom Danijelom, kojeg je otac dobio sa drugom ženom se veoma zbližila.

"Naš odnos je baš onakav kakav treba da bude između brata i sestre. Najvažnije mi je da znam da smo uvek tu jedno za drugo u svakoj situaciji. Vidi se i po talentu da smo u srodstvu. On je veoma darovit u svemu tome što radi, kao pijanista pre svega, vokalni solista, a potom i kao predavač u školi pevanja", ispričala je pevačica. Sa majkom Vericom neguje posebno nežan odnos, ispunjen ljubavlju i pažnjom.

Izvor: Lepa&Srećna