Trnovit put kojim je Žika Jakšić stigao do velike popularnosti koju danas uživa mnogima nije poznat. Nekadašnji muzičar danas je voditelj izuzetno gledane emisije "Nikad nije kasno", a idejni je tvorac i šou takmičenja "Zvezde Granda".

Međutim, tokom duge karijere bilo je dosta uspona i padova, a najteži se desio 2000. godine.

"Doživeo sam tada jedan ozbiljan lom u životu. Bankrotirao sam! Sam sam bio kriv, jer kada čovek ne zna šta hoće, onda radi ono što neće", ispričao je Žika za Hit. "Te 2000. godine živeo sam u Nemačkoj i tadašnjoj supruzi Snežani i sinu Andriji pokušavao da obezbedim bolji život. Ušao sam u posao sa nekim hotelom u Nemačkoj, ali sam ubrzo shvatio da sam uložio u pogrešan posao.

I tako sam izgubio i ono malo ušteđevine što sam imao. Završio sam sa ozbiljnim gubitkom i dugom kod nemačkih banaka od čak 100.000 maraka. Šest godina mi je trebalo sve to da vratim - kaže voditelj na početku razgovora i dodaje da je on najbolji dokaz za onu staru "da nevolja nikad ne ide sama".

Prema njegovim rečima, sve to je dodatno uzdrmalo brak, koji se ionako bio ljuljao. 

"Razveo sam se 2001. godine, a u to vreme se i rasturio bend "Ritam srca" u kojem sam svirao. Sve se izdešavalo za manje od godinu dana. Em duguješ pare, em ti se porodica rastura, em ti se bend gasi", priča Žika. 

ŽIKA JAKŠIĆ
ATA / Antonio Ahel 

Nakon toga se Žika zaposlio kao di-džej, ali je u opisu posla bilo i to da dočekuje naše pevače na aerodromu i dovozi ih nastupe. A kad je gazda rešio da renovira klub, tu je Jakšić naučio i sve fizičke poslove.

"Nije mi bilo lako, ali sam izdržao jer sam želeo što pre da vratim sve dugove. Ponosan sam na sebe što sam uprkos svemu tome uspeo da isplatim sve alimentacije za sina", kaže Jakšić.

Najteže mu je, kaže, palo to što su zbog njegovih dugova morali da prodaju ženinu nekretninu. Međutim, zarekao se da kupi stan za svog prvenca, kaže da je sad obezbedio i svog sina Dušana, rođenog u braku sa Dajanom.

Izvor: Lepa&Srećna