Popularnog producenta "Granda" i autora i voditelja emisije "Nikad nije kasno" svi znamo kao Žiku Jakšića, a u ustvari, on se zove drugačije. Nadimak Žika nosi već četiri decenije, pa se i sam iznenadi kada ga neko oslovi pravim imenom - onako kako ga je zvala samo majka.

"Moje pravo ime je Saša. Niko ne zna, a i ne mora da zna. Mene je samo moja pokojna majka zvala Saša", otkrio je nedavno Jakšić u emisiji "150 minuta" , a onda i priznao da su mu taj nadimak dali drugovi u osnovnoj školi jer je umeo vrlo emotivno da reaguje.

"Nadimak Žika' datira iz školskih dana. Negde već u sedmom, osmom razredu ljudi su prestali da me zovu pravim imenom. Ja sam bio izuzetno emotivan u tom periodu, a ispoljavao sam to kroz nerviranje. Onda su me drugari zezali: „Vidi ga, ovaj se nervira za svaku sitnicu“, pa su me zvali živac i živčani. U srednjoj školi je to usvojeno kao moje ime, a vezano je za pesmu Riblje čorbe ‘Žika Živac je dežurni krivac' . To mi je ostalo kao ime, evo punih 40 godina, možda i malo više",  iskreno je rekao Jakšić.

 Izvor: Lepa&Srećna