Da put do uspeha nije lak ni jednostavan dokazuje i Žika Jakšić. Danas je uspešan producent ali do svog mesta među zvezdama nije došao preko noći.

Sreću je potražio i u Nemačkoj, gde je živeo devedesetih godina, a kako bi zaradio novac, dok nije naučio nemački, morao je da se snalazi na brojne načine.

“Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo, morao sam da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio. Radio sam u jednom periodu, kad se moj bend “Ritam srca” raspao i kao di džej u Nemačkoj, puštao sam muziku po klubovima“,  ispričao je Žika u emisiji kod koleginice Goce Tržan i istakao da sina savetuje da vodi računa sa kim se druži.

“Zadovoljan sam svojim životom, ničega se ne stidim, jer sve što sam radio, obavljao sam pošteno i čistog srca. Ništa ne bih menjao sada, jer sam zadovoljan dokle sam došao. Svog sina Andriju često savetujem o tome koliko je bitno okruženje u kom se nalaziš i krećeš. Mnogo je bitno ono “s kim si takav si”.  Kao mlad sam se sprdao sa tim poslovicama, a onda me je život naučio kroz teške primere koliko su one tačne. Jedna od njih je i upravo i “s kim si, takav si”. Jako je bitno naučiti da prepoznaš ljude koji su ti bliski moralno i da prepoznaš ono što će da te sputava i odvede u negativu“, rekao je Žilka koji je jako ponosan na sina iz prvog braka.

“Andrija ima 28. godina, on je rođen u Nemačkoj i tamo je završio prestižan fakultet, dao je master enologije. Imam sreću da posle toliko godina ponovo živim sa njim, živimo ovde zajedno. Suštinski on je dobro vaspitan, pre svega zahvaljujući prvoj supruzi, on je divan momak, ima ispravno izgrađeno moralna načela. Čak mislim da je bolji od mene u toj dimenziji“, bio je iskren Jakšić.

 Izvor: Lepa&Srećna