Najuspešnijem tekstopiscu sa ovih prostora, 2018. godine dijagnostikovan kancer dojke, a iako se hrabro borila, bolest je bila jača - Marina Tucaković preminula je u 68. godini u Beogradu. Marina je bila jako intuitivna pa je, i pre same dijagnoze znala da je bolesna.

"Nisam bila iznenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala, niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem na loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem da se borim", govorila je Marina kojoj je suočavanje sa bolešću koja je toliko agresivna i i za koju se ne zna ishod, podsetilo na sopstvenu prolaznost i izazvalo strah - Marina nije skrivala da se smrti boji.

"Normalno je da se plašim smrti. Svi se plašimo. Ne treba o tome razmišljati. Evo, ja sad kuvam supu i, verujte, samo želim da mislim o lepim stvarima. Možda neka mala doza neizvesnosti i straha postoji kad idem na magnet, skener, ali ovako nemam neki stres. Tako je kako je, biće šta će biti. Moje stanje se nije pogoršalo, nekad se bolje osećam, nekad lošije", govorila je za domaće medije Marina kojoj je tokom ove velike borbe najveću podršku pružala porodica, suprug Aleksandar Radulović Futa i sin Milan Laća.

Takozvana "majka estrade" napisala je brojne hitove, a njena karijera trajala je preko 40. godina. "Dodirni mi kolena", "Ljuljaj me nežno", "Smejem se, a plakao bih", "Ruška", "Zora je", "Podseti me što to bješe ljubav", "Kukavica", "Čija je ono zvezda", "Rano je za tugu", "Gorim od želje da ubijem noć", samo su neki od naslova iz kojih stoji ime Marine Tucaković.

Smrt sina Miloša nikada nije prebolela

Dok nas život ne suoči sa teškom situacijom ni sami nismo svesni koliko snage imamo u sebi.  Marina Tucaković je svoju snagu spoznala na najteži mogući način kada je 1. decembra 2008. godine preminuo njen stariji sin Miloš. O ovoj tragediji govorila je jako retko.

"Neke stvari zaista treba izdržati. Ne postoji za majku ništa strašnije. On je imao nekih problema sa narkoticima i baš kad se sredio, posle jedno 4-5 godina on se samo jedno jutro nije probudio. Ja sam ga našla. Strašno. Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi. Ode vam dete na eksurziju pa se bojite kako će da stigne. Uvek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć on je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla da imam loš predosećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova, i eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala", rekla jednom prilikom u televizijskoj emisiji Marina koja, kada se to dogodilo, nije imala suza.

"Trebalo je tog dana da idem u žiri za emisiju. To je trenutak ludila i trezvenosti. Samo sam napisala: ‘Ja ne mogu da dođem u emisiju, izvinite, meni je sin upravo umro‘... Bila sam profesionalna prema tim ljudima, da me ne čekaju. A onda je to bio haos. Ja sam verovatno te suze nekako potrošila na ranije sekiracije u vezi sa decom i u vezi sa mužem, tako da sam nekako otplakala to mnogo pre nego što se desilo. Ali možda bi mi bilo mnogo lakše da sam mogla da plačem. Ovako sve to negde još uvek krijem u sebi i borim se nešto protiv tih suza, ali možda bi bilo dobro da ih...onako...pustim jednom ", govorila je Marina, koja nije želela da dobije rezultate obdukcije.

"Nisam htela. Šta mi to znači? Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo... Isto je. Je l' tako? Ne želim da znam. Niti je to bitno - rekla je Marina, koja i dalje traži odgovore i smatra da je ona ta koja je pogrešila.

"Uvek se čovek pita gde je pogrešio. Uvek. Bar ja. Odgovor je jedino to da sam ih ja volela na način koji nije bio dobar. Uvek negde na sebe svaljujem. Ne znam... Ako je ko bio uz tu decu, pogotovo uz Miloša u tim trenucima, to sam bila ja. Ali, eto, neke stvari se jednostavno dese, nema pravila u životu. Da li je čovek dobar ili loš, nema pravila, rekla je Marina koji odlazak sina nikada nije prežalila.

"Svako žali za nečim. Ja svakako za mojim sinom, koji je umro u 24. godini. Kad bih mogla da vratim vreme, samo bih to volela, rekla je jednom prilikom Marina.

Još fotografija Marine Tucaković pogledajte u galeriji:

ATA / Antonio Ahel Marina Tucaković

  Izvor: Lepa&Srećna