Ni same žene sebi ne praštaju ono što im godine čine, jer realnost ih je naučila da se iza mladolikog izgleda kriju i bolje plate i bolji položaj u društvu, pa shodno tome i samopuzdanje, koje je danas ključ vrata na kojima piše "zadovoljna sobom". Fileri su postali jednostavan način da dođete do mlađeg izgleda. Mnoge žene se nad njima zgražavaju, mnoge su ih krišom već probale, a neke sa njima preteruju. Preterivanje se desi čak i ženama koje imaju mogućnost da im zahvate rade najbolji stručnjaci.

Nikol Kidman je u jednom trenutku toliko preterala da nije imala mimiku. Godinama je tvrdila da ne koristi filere, a onda je priznala da ih je imala i da je izvadila sve što je sintetičko na njoj. Sada, navodno, koristi samo prirodne preparate i naravno kremu sa zaštitnim faktorom.

Zato evo teksta u kome piše sve o filerima, koji su nekada bili rezervisani isključivo za Holivud, a danas su dostupni na svakom koraku.

ŠTA JE CILJ FILERA

Glavni cilj filera je da nadoknade volumen na delovima lica na kojima se on s godinama smanjio. Naša prirodna masnoća se topi u predelu oko očiju i na obrazima, pa je lice upalo i stvaraju se bore. Drugi cilj filera je ispravljanje bora, a treći podizanje opuštene kože.

SINTETIČKI ILI PRIRODNI

Postoje prirodni i sintetički fileri. Naravno, prirodni su mnogo bolji jer su zdravi. Mana im je što su razgradljivi i što se njihov efekat posle nekog vremena gubi. Sintetički su trajni, stoga isplativiji, ali su svi na bazi silikona i nisu potpuno bezbedni po zdravlje.

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri prave se od hijaluronske kiseline, koja je bezmalo pa identična hijaluronskoj kiselini koju stvara naš organizam. Oni momentalno brišu sve bore, nadoknađuju volumen, osvežavaju lice i regenerišu kožu na duže staze. Traju oko godinu dana. Jedan kubik hijaluronske kiseline košta između 150 i 300 evra

Transplantacija masti

Fileri od sopstvene masnoće su najzdraviji. Takvi fileri prvenstveno nadoknađuju volumen i definišu nejasne konture lica. I oni uklanjaju bore, ali najpre one najdublje, dok fine, plitke, tanke borice ne mogu da popune. Fantastično i trajno ishranjuju kožu. Prednost ove procedure je i to što njeni efekti traju mnogo duže od hijaluronskih filera, bar pet-šest godina. Ipak, rok je individualan. Transplantacija masti košta između 800 i 1.500 evra.

View this post on Instagram

A post shared by Bodybrite Toronto (@body_brite_canada) on Jun 26, 2018 at 2:34pm PDT

Biostimulatori kože

Reč je o najnovijoj generaciji filera. Oni daju isti efekat kao hijaluronski fileri, ali traju tri godine. Smanjuju i ožiljke od akni. Potpuno su prirodni i bezbedni. Stimulišu proizvodnju kolagena 1 u koži. Kubik košta između 350 i 400 evra.

Sintetički fileri

Oni su apsolutno trajni i svi su na bazi silikona. Oni su najjeftiniji, ali nose rizik po zdravlje. Kubik košta između 100 i 150 evra.

CILJ FILERA

Dok žena ima mere, dok je zadovoljna prirodnim izgledom koji se tim filerima postiže, to je u redu. Cilj filera je da posle intervencije niko ne primeti da je nešto rađeno, već da se vidi samo da je žena odmornija, svežija. Da izgleda kao da se, recimo, zaljubila, pa je sinula. Od momenta kad neko želi da promeni karakter svog lica, da neprirodno poveća usta, preterano zateže kožu, preterano podiže jagodice, obriše baš sve bore, reč je verovatno o nekom psihološkom problemu. Te žene, po mišljenju mnogih platičnih hirurga, ne treba ni da ih stavljaju. Fileri mogu da srede kožu i ženi poprave raspoloženje, ali ne mogu da se bore protiv osećaja niže vrednosti i dubljeg nezadovoljstva sobom.

To zna i Nikol Kidman, koja od svoje lepote i talenta živi, ali uprkos patnji koju je doživela, danas je jaka žena koja zrači optimizmom i životnom radošću.

Tekst: I. K. 

Izvor: Blic