Maja Nikolić već godinama zasluženo nosi epitet najlepše voditeljke u Srbiji. Lepotu smatra dobrom startnom pozicijom, ali nedovoljnom za uspeh ako ne postoje želja i veliki rad. Otkako su joj deca porasla, dozvolila je sebi "luksuz" da radi format koji nije jutarnji. Poslednje dve godine vodi emisiju "Među nama", koja se emituje svakog radnog dana od 17 časova. Da bi sve bilo besprekorno a sadržaj kvalitetan i zanimljiv gledaocima, Maja je na poslu već u jedan.

Njoj to ništa nije teško jer kod kuće ima pravi oslonac - supruga Aleksandra Nikolića s kojim je u braku već dve decenije i koji joj je uvek bezrezervna podrška, kao i njihovo troje dece. Za portal "Lepa&Srećna" otkrila je da li je najveća životna sreća pronaći pravu osobu i kakav je muškarac koji već dve decenije parira uspešnoj ženi kao što je ona.

"Bez ikakve dileme moj suprug i moja porodica jesu moja najveća životna sreća i tu nema ni mnogo pameti. Verujem da zaista govorimo o sreći da nađemo nekog sa kim možemo da napravimo dobar kvalitetan život koji će nas činiti srećnim, život u kojem ćemo stremiti istim stvarima i sada 20 godina kasnije znam da je nakon te početne sreće potrebno i mnogo ljubavi, predanosti tom našem zajedničkom cilju. Kada kažem sreća mislim da je to mala reč, moja porodica je smisao mog života", rekla je Maja i istakla da su ona i njen suprug pravi partneri.

"Kakva žena može da bude partner uspešnom muškacu, kakav muškarac može da bude partner drugoj ženi... Mi smo se jednostavno pronašli i verujem da smo oboje ljudi koji se raduju sreći, uspehu i koji ne koče jedno drugo. U tom smislu je možda moj suprug drugačija vrsta muškarca, koji me nikada nije kočio i uvek bio samo vetar u leđa. Možda je i to odgovor na pitanje kakav je on muškarac. Nadam se i trudila sam se svih ovih godina da i ja budem baš takva žena."

Imate troje dece, najstarija ćerka Tea napunila je 18 godina. Koji su vaši najveći roditeljski strahovi, a na kojim principima vaspitavate decu. Da li ste strog roditelj?

"Verujem da imam iste roditeljske strahove baš kao i svaki roditelj na ovom svetu i to je nešto o čemu najčešće odlučujem da ni sama ne razmišljam. Jedni su vam strahovi kada imate malu decu, drugi su kada sad kao ja imate zrele mlade ljude koji naravno uživaju više slobode, i donose sami mnogo više odluka. Nadam se da ćemo ubirati plodove dosadašnjeg vaspitanja. A vaspitanje je, u to sam duboko uverena, kod svakog, onakvo kako ga nosi iz svoje kuće, i u tom kontekstu je kod mene i kod mog supruga vrlo slično. Naše vrednosti su vrlo slične. To smo se trudili da negde promovišemo u svojoj kući i da ih prenesemo na našu decu. S druge strane, svako dete ima svoju ličnost. Vi decu ne mozete da menjate. Mi kao roditelji treba da budemo deci podrška, njihov oslonac, sigurnost, bezbednost, njihova kuća" , kaže Maja.

 Da li vam prija epitet koju uvek ide uz vaše ime " najlepša voditeljka u Srbiji"? Koliko vam je lepota olakšala neke životne stvari?

"Evo mene kako odgovaram na to pitanje već duže od 20 godina i dalje ne znam koji je pravi odgovor. Meni je i dalje dosta neobičan taj epitet,  ali uvek vam je lepo kada to čujete. Sa sigurnošću mogu da kažem da vam dobar izgled u ovom poslu apsolutno nije dovoljan - on vam može dati početnu prednost, nekad dobar start, ali ako se oslonite samo na izgled i ako nemate karakter, volju, želju da radite i neprestano učite,  izgled nikada neće biti dovoljan.  

Koliko je teško uklopiti karijeru i porodični život? Kako uspevate da budete i dobra mama i supruga, i dobra voditeljka i novinarka?

"Ja sam uvek uklapala karijeru u porodicu. Bez ikakve dileme sve je bilo prilagođeno  tome da mi funkcionišemo kao porodica i da moja deca u tom osetljivom dobu ne osete da ja nisam kod kuće. Ja sam decu odgajila tako što nisam spavala i radila jutarnji program. Ponovo bih uradila isto. Išla na uštrb svog vremena, svog sna, ali znam da sam bila sa njima u kući dok su odrastali. Porodica je osnova, deca su za mene uvek osnova, pažnja i vreme koje njima pripadaju. Danas kada bih osetila da im to nedostaje napravila bih krupne promene ne razmišljajući kako će se to odraziti na moju karijeru"

 Izvor: Lepa&Srećna/Marija Milenković