Glumac Miloš Biković je postao jedan od velikih svetskih lica, koja potiču iz naše zemlje. Nekada smo imali priliku da ga gledamo kao dečačića u seriji "Bela lađa", "Stižu dolari", a nakon toga u filmskom i serijskom ostvarenju "Montevideo, Bog te video". Nakon ovih i drugih zapaženih uloga, Milošu su se otvorila svetska vrata i zaigrao je i u brojnim ruskim filmovima i serijama.

Bikovićev put, kao i put mnogih drugih velikana, nije bio lak. Sami počeci su bili teški, a on nije ni slutio da će ga ovakva blistava karijera čekati. Mnogi smatraju da se uobrazio i promenio od kada je postao slavan, a on je na to odgovorio.

"Možda sam pre popularan i poznat, pre nego slavan. Slava pripada herojima ili nekome ko je velikim delom nešto uradio. Slava se stiče sa 40, 50 godina rada. O popularnosti razmišljam... Zašto je ona meni data?", odgovorio je prilikom svog gostovanja u emisiji "Ko sam tebi & ko sam sebi" na "K1" televiziji i dodao da se često brani svojim stavom, ali da nije arogantan kako ponekad izgleda.

Sve svoje uloge je vredno spremao i radio na sebi godinama, a prilikom svog gostovanja je objasnio šta je recept za uspeh.

Miloš je istakao da je talenat jedan mali deo, ali da veliki deo čini naporan rad.

"Talenat je dar, ali rad je moj", nakon svoje izjave se složio sa voditeljem i tvrdnjom Novaka Đokovića da talenat čini 5 posto, a da je naporan rad presudan. Pored svega toga malo sreće je isto neophodno, koja će doći kao produkt velikog, napornog truda koji se gradi godinama.

Pored glume se ostvario i kao producent, kada je bio jedan od članova produkcije filma "Hotel Beograd". Istakao je da radom na sebi može da pomeri granice i da se edukuje, što ga čini veoma ispunjenim. U budućnosti sebe vidi kao režisera, stručnjaka na polju produkcije ili animacije. 

Izvor: Lepa&Srećna