Sin čuvenog Dragana Bjelogrlića, Aleksej, nasledio je od svog legendarnog oca talenat za glumu. Iako je još uvek na fakultetu, debitovaće i u profesionalnom pozorištu. 

Student Dragana Petrovića Peleta dobio je poziv od Jugoslovenskog dramskom pozorišta i reditelja Marka Manojlovića da zaigra u predstavi "Široka zemlja" Artura Šniclera.

U tragikomediji o krizi braka kroz suptilnu studiju o društvenom moralu i (ne)vernosti igraju Vojin Ćetković, Marija Vicković, Branislav Lečić, Svetlana Bojković, Milica Mihajlović, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Srđan Timarov i Tamara Šustić. Premijera predstave, kako su saopštili iz JDP, planirana je za prvu polovinu maja na Sceni "Ljuba Tadić". Zanimljivo da je Ceca Bojković igrala starijem Bjelogrliću majku seriji "Bolji život", a sada će deliti scenu s njegovim sinom.

Da krv nije voda, govori i činjenica da se Aleksej već igrao i serijama "Žigosani u reketu", "Senke nad Balkanom" i "Južni vetar". Mladi glumac, podsetimo, debitovao je kao dete u filmovima Dragana Bjelogrlića, u prvom i drugom delu "Montevidea". Prvi put mladi glumac pojavio se na malim ekranima 2010. u ulozi malog Tirketa, dok se u drugom nastavku ovog Bjelinog režiserskog prvenca pojavljuje već kao desetogodišnji fudbaler.

Aleksej se oprobao kao glumac i na pozorišnim daskama i stao na scenu Narodnog pozorišta u komadu "Dobro pamtim sve", koji je režirao njegov otac povodom 70 godina fudbalskog kluba Partizan. Rame uz rame igrao je s Predragom Ejdusom, Nenadom Jezdićem i Nadom Šargin.

Izvor: Kurir