Jedan od najduhovitijih i najharizmatičnijih glumaca sigurno bio je Miodrag Petrović Čkalja. Njegove uloge pamte se i dan danas, a svoju ljubav prema glumi preneo je na unuku Jovanu Petrović, koja je krenula dekinim umetničkim stopama.

Jovana danas ima 47 godina i iza sebe niz uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti davne 1997. godine, izvesno vreme u Domu omladine radila kao urednik pozorišnog programa, a posvećena je i humanitarnom radu.

Iako je u svet glume uplovila kada je imala 18 godina, ona je još u ranom detinjstva znala da želi da radi ispred kamere.

— E, pa, mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim — ispričao je jednom prilikom Čkalja, na šta je njegova mezimica potvrdila da deda uvek sve napiše za čistu peticu i dodala da će ona biti filmska glumica i ništa drugo.

Štaviše, ne samo da je zaista i postala glumica, nego je Jovana dobila priliku da zaigra pored svog slavnog dede, u jednoj epizodi serije "To se samo svici igraju".

Jovana nikada nije preterano isticala da je član porodice jednog od najcenjenijih domaćih glumaca i komičara. Ipak, kada se jednom prilikom osvrnula na ovu važnu činjenicu, ona je istakla da je od pokojnog Čkalje dosta naučila.

— Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere — zaključila je ona.

Jovana je javnosti poznata i kao velika ljubav preminulog legendarnog glumca Igora Pervića.

Izvor: Lepa&Srećna/Glossy