Poznata srpska glumica Milica Milša je od malih nogu pred kamerom. Sa manje od osam godina pojavila se u filmu "Tren" ni ne sluteći da će gluma zaista biti njen životni poziv. Ipak, ona svoju pojavu u pomenutom filmu ne smatra početkom karijere, već ulogu u seriji Siniše Pavića "Bolji život".

"Pravim početkom smatram tek serije Siniše Pavića. Imala sam sreću da još na drugoj godini akademije zaigram u najgledanijoj i najboljoj seriji 'Bolji život'. Zahvalna sam Paviću što mi je ukazao poverenje. Tako je sve krenulo, a posle sam igrala u svim njegovim serijama svo do 'Junaka našeg doba', čije snimanje nastavljamo 20. aprila", rekla je glumica za Kurir.

Pokojni glumac Boris Komnenić je bio njen partner u "Boljem životu", gde se prvi put ozbiljno susrela sa glumom.

"Tu smo se upoznali, igrao mi je verenika i bio je predivan. Skoro smo igrali predstavu 'Poslednji rok' i toliko je bilo lepo. I dok smo je stvarali, a i posle igrali, bio je duhovit. Volela sam a ga slušam i taj njehov humor bio je jedinstven. Prerano je otišao, bez daljnjeg", rekla je prisećajući se trenutaka sa dragim kolegom.

Milica je otkrila i kako je uopšte stupila u svet glume, čime se bavila pre toga i kako je došlo do njenog pojavljivanja u filmu "Tesna koža 2".

"Bila sam u srednjoj školi kada me je Udruženje manekena poslalo na to snimanje, jer je u nekoj sceni trebalo da se izvede modna revija. Reditelj me je pitao da li bih ostala još nešto da odglumim", rekla je glumica, koja se kasnije u nastavku "Tesna koža 3" pojavila sa Lanetom Gutovićem.

Zapravo, nju je manekenstvo dovelo do glume i značajnih uloga koje je imala na početku svoje karijere. Jedna od važnih Miličinih uloga na samom startu je bila u američkom filmu "Ucena-otkup krvi", koju je odigrala pre nego što je odlučila da upiše akademiju.

"Završila sam kurs manekenstva kod Tamare Bakić, a ona i fotograf Dragan Timotijević prvi su u meni prepoznali glumicu. Tamara mi je i danas veliki prijatelj i mnogo je volim. Film smo snimali na Kuparima, kraj Dubrovnika, Ika Panajotović bio je producent. Pošto je radio u Holivudu, u filmu su uglavnom bili američki glumci", rekla je Milica Milša za Kurir.

Glumica je upisala tri fakulteta, francuski jezik i književnost, fizičku hemiju i glumu. Bila je neodlučna, a mama joj je dala jedan veoma značajan savet, a to je da će shvatiti na kom fakultetu će ostati kada bude krenula na predavanja. Rekla joj je da će se na tom fakultetu osećati kao kod svoje kuće, a to je bila gluma. Milica se tu najviše pronašla i želela je da ostane. 

Trenutno glumi Adu Kanački u seriji "Igra sudbine", koja je pobrala sve simpatije publike. Milica je otkrila i da li uloga koju trenutno tumači ima sličnosti sa njom.

"Ada ima dosta mojih osobina, ali kao što nisam nijedan svoj lik bila, nisam ni Ada. Slažemo se u mnogo čemu i obožavam njenu rečenicu: 'Za porodicu i pravdu ujedam kao ris'", zaključila je Milica Milša.

 Izvor: Lepa&Srećna