Poznata srpska glumica Sonja Savić je oduvek važila za neshvaćenu i pomalo čudnu ženu. Proslavila se ulogama u filmovima "Balkanski špijun", "Una", "Kako je propao rokenrol", "Mi nismo anđeli", "Šećerna vodica", "Živeti kao sav normalan svet" i mnogim drugim.
Ipak, ono o čemu se malo zna jeste njen privatni život. Živela je kratko, umrla je u 48. godini, ali je za sobom ostavila veliki trag u kulturi, filmu, uopšte u umetničkom životu.

Rođena je u Čačku, a u Beograd je došla zbog svoje ljubavi prema glumi. Oduvek su je pratile kontroverzne priče, od narkotika, sumnjivog društva, pa sve do njenih veza sa glumačkim legendama.

U svojim intervjuima je govorila da je "nesrećna devojka", da samo izgleda da je srećna i da ima puno sreće, a da ništa od toga nije istina. Naglašavala je da uživa u druženju sa ljudima sa kojima je odrasla, a jedna osoba je u njenom životu ostavila veliki trag.

Ivan Vdović je ime osobe sa kojom je Sonja bila veoma bliska i zbog koje je, kako se spekuliše, zamrzela Beograd. Ivan Vdović, poznatiji pod pseudonimom Vd, bio je član benda "Šarlo akrobata", a kasnije je sa Milanom Mladenovićem  osnovao bend "Katarina II", koja je kasnije promenila naziv u "Ekatarina Velika". Vd je imao dosta problema sa drogom, bio je HIV pozitivan, a smatra se da je bio prva zvanično registrovana osoba od ove bolesti u bivšoj Jugoslaviji.

"Te 1985. godine taj isti Ivica otišao je da se testira na neku čudnu bolest koja se pojavila u Beogradu. Vratio se i celom gradu je rekao da je zaražen AIDS-om. Ovo je jedan ružan i mali grad - okrenuo mu je leđa. A on je vrlo ponosno, dostojanstveno i skromno u svom balon mantilu još godinu i po dana svirao bubnjeve", govorila je u jednom intervjuu pokojna glumica Sonja Savić.

sonja savic ivan vidovic hiv
Printscreen/ YouTube HD881 

Vd je preminuo veoma mlad, imao je 31 godinu. Sonja ga je mnogo volela, bili su veoma bliski, a njegova smrt ju je veoma razljutila i povredila. 

Glumicu su pratile glasine da ima velike probleme sa kokainom i heroinom, što ona nije posebno ni krila. Često se šalila da bi volela da radi čiste glave i srca, ali da se na kameri sve vidi i da se od nje ne može ništa sakriti. Droga ju je koštala glave 2008. godine kada je pronađena mrtva u stanu u Krunskoj ulici. Usled obdukcijskog nalaza lekara uočeno je da je smrt usledila nakon prevelike doze narkotika.

Izvor: Lepa&Srećna