Vest da je Branislav Lečić optužen za seksualno nasilje koje je izvršio nad mlađom koleginicom Danijelom Štajnfeld odjeknula Srbijom kao bomba. Još jedan "moćnik" iz filmske industrije naćiće se pred sudom zbog optužbi da je koristio svoj položaj i uticaj na mlade glumice kako bi ih iskoristio bez njihovog pristanka.

Ovo je potreslo mnoge ljude, a posebno Danijeline koleginice koje su se saosećale sa njom, ili još gore - prošle kroz isto. Među njima našla se, pre svega, Bojana Maljević, koja je takođe na početku svoje karijere sarađivala sa Lečićem, koji joj je u filmu "Bulevar revolucije" glumio starijeg ljubavnog partnera.

Bojana je na svom Tviter nalogu poslala poruku podrške Danijeli i svim ženama, žrtvama seksualnog nasilja, ali i poručila nešto jako važno: 

- "Jednom ću svedočiti protiv dvojice." A ljudi treba da razmisle koliko svojim reakcijama (koje mediji potom užasno prenose) upravo onemogućavaju ili usporavaju da se mnoga svedočenja dese što pre - napisala je Bojana, pa dodala:

- Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge.

Na Danijelinu objavu i iznošenje gnusnih detalja iz te kobne noći kada je doživela najveću životnu traumu, reagovala je i njega koleginica Tamara Dragičević. Mlada glumica je uputila javnu poruku besa prema nasilnicima i podršku Danijeli.

- "Ne" znači "ne"! Odakle hrabrost da neko ikada pomisli drugačije? Odakle hrabrost da iko ikada osudi žrtvu? Odakle nam pravo da ćutimo i ne kažemo "Sram vas bilo"?! Odakle nam pravo da dozvolimo da do ovoga dođemo?, poručila je Tamara.

branislav lecic optuzen za silovanje danijela stajnfeld bojana maljevic tamara dragicevic
Instagram / tamaradragicevic 

Izvor: Lepa&Srećna