Novi Sad se, pored ostalih gradova Srbije i regiona, dugo i nevoljno opraštao od svog sugrađanina kantautora i pesnika Đorđa Balaševića okupljanjem na ulicama i puštanjem njegovih hitova. Uprkos lavovskoj borbi lekara, Balaševićeno srce je prestalo da kuca 19. februara. 

Onin koji su imali sreće da ga upoznaju na društvenim mrežama dele svoja sećanja, uspomene i poneku zanimljivu anegdotu koja je obeležila susret sa čuvenim muzičarem.

Pa tako je jedan korisnik Fejsbuka govorio o tome kako je iz vojske išao na Balaševićev koncert, kao i o neverovatnom gestu muzičara koji ga je oduševio.

"Ukratko, bio sam u vojsci tih dana, još martovska klasa, teško možeš da izađeš pre svih obaveza, zakletva i ostalo... Bilo je baš čupavo. Uz samo vreme koje je tih godina baš bilo čupavo, moglo se očas posla zaglaviti negde gde nisam baš želeo... Otišao kod zastavnika rekao da je takva stvar, a već sam imao nekih četiri, pet koncerata Đoletovih za sobom i bilo mi je sumanuto da ne odem, a on već dolazi u moj grad. A a i znao sam da on kad krene bez tri, četiri sata nema stajanja...", napisao je

"Posle kraćeg ubeđivanja zastavnik se složio, ali ponoć je bila krajnji sekund... Meni iskreno nije bilo bitno da li ću da prođem kao  Pepeljuga, ili da me neki stražar 'skine' na kapiji kad se budem vraćao ili odlazio, bitno mi je bilo samo da stignem.

Bio sam sa najboljim drugom iz detinjstva, koji je nažalost takođe pokojan, pokušali smo da nekako prevarimo obezbeđenje i ušunjamo se iza bine. Lepo smo ga udvojili, dok sam mu odvlačio pažnju, drug je uspeo da se ušunja gde treba i za par minuta došao je sa opravdanjem", napisao jez priloženu sliku ruok napisane poruke samog Balaševića. 

"Jašta sam zakasnio i opravdanje je smekšalo oficire, prošao sam bez posledica, mada su mi to naplatili kasnije u tih godinu dana...Ali to je već neka druga priča...", naveo je ovaj korisnik Fejsbuka.