Odlazak velikog Đorđa Balaševića ostavio je prazninu u srcima mnogih. Porodica tuguje za nenadoknadivim gubitkom supruga, oca i dede, prijatelji za drugom, a mi, koji smo ga poznavali samo kroz muziku, patimo za onim koji je obeležio brojne značajne periode u našim životima, mnoge prve ljubavi i prve patnje.

Malo ko je kao Đorđe Balašević umeo da dočara emocije. Možda zato što je i on kroz život išao s velikim bolom o kom nikada nije govorio. Naime, njegova pet godina starija sestra Jasna, uz koju je naučio da čita, preminula je rano. Iako je postigao veliki uspeh i napisao vanvremenske hitove, njegovi roditelji su smatrali da je trebalo da se bavi geografijom, za šta se i školovao, pa tako nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu.

Jedan od najtežih perioda u Balaševićevom životu dogodio se 1998. godine kada je njegova ćerka, Jelena Beba Balašević doživela tešku saobraćajnu nesreću. Obeshrabrujuće prognoze lekara da može da ostane u invalidskim kolicima, na sreću, nisu se ostvarile, a Đorđe je ćerki za koju je bio jako vezan obećao da će ukoliko prohoda da istetovira miša Amosa, što je i učinio.

“Nisam tip koji se tetovira. Ali kad je Jelena doživela tešku saobraćajnu nesreću, vodila se velika bitka za njen život. Sve je bilo protiv nas i činilo se da ona više nikad neće stati na noge. Bila je kvadriplegična i nije mogla da pomera ništa osim vrata više od mesec dana, ni mali prst na ruci ili nozi… I mi smo tako sedeli pored nje i ona je rekla: ‘Hajde da se kladimo… Kad ja izađem iz bolnice moraš da uradiš nešto što inače nikad ne bi uradio'”, pričao je Đorđe svojevremeno, a njegova ćerka je u razgovoru za “Blic ženu“  otkrila da je pesma 'Uspavanka za dečaka' zapravo priča o njihovoj porodici.

djordje balasevic porodica tragedija
Print screen Youtube 

"Uvek su moji roditelji bili baš ono što su i danas, moja najveća podrška, najbolji prijatelji, ljudi koji su za moju sestru Jovanu, brata Aleksu i mene uvek imali samo puno ljubavi", ispričala je ona tada.

Izvor: Lepa&Srećna