Igor Benčina je rođeni brat Petra Benčine i takođe glumac. Našoj publici, do nedavno, nije bio poznat jer je karijeru gradio u inostranstvu. Međutim ulogom Balše Đoga u seriji „Pet“ privukao je svu medijsku pažnju.

— Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac — brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac — ispričao je za Blic TV magazin Igor Benčina, koji je od Petra stariji četiri godine.

Igor je glumu završio na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu „Karaula“, a do sad je uglavnom igrao u stranim filmovima.

— Posebno sam uživao snimajući britansko-francusku kriminalističku seriju „Poslednji panteri“ u Londonu i Srbiji. Pre toga dugo nisam radio, a onda mi se ukazala prilika za ovako veliki projekat, pored ljudi koji su nominovani za Oskara Džona Harda i Samante Morton — izjavio je Benčina svojevremeno.

Izvor: Lepa&Srećna