Ostati večno mlad i zategnut, ne dozvoliti borama da pokažu koliko se zaista godina nakupilo u krštenici i po svaku cenu izgledati lepše i atraktivnije - samo su neki razlozi da se pribegne estetskom zahvatu. U slučaju ličnosti iz sveta zabave sve je još naglašenije, jer one žive od svog lica i tela. Retki su oni koji vole sebe onakvim kakvi jesu, sa svim vrlinama i manama, i koji su sebi dozvolili da stare dostojanstveno, ponosno noseći svoje bore. Nažalost, u težnji da izgledaju lepše i mlađe, mnogi su zapravo postigli suprotan efekat. Jedva prepoznatljivi, izgledaju kao da na licu nose masku koja samo što nije pukla.

Meg Rajan

Holivudska zvezda nekada je izgledala slatko, a za to što više nije tako, razlog nisu bore i godine. Glumica (56) se očgledno podvrgavala hirurškim zahvatima. Kada se prvi put pojavila u javnosti nakon dužeg vremena, svi su bili zatečni jer je izgledala potpuno drugačje. Novinari jednog onlajn magazina konsultovali su estetskog hirurga dr Marka Jusefa kako bi proverili da li je Meg zaista „išla pod nož”.
– Mislim da je preterala. Fejslifting je zahvat koji najviše menja fizionomiju lica, pa verujem da je Meg imala jedan i to putem lasera. Očgledno je da je u jagodice stavljala filere, koji nisu dobro dozirani niti odgovarajuće implementirani. Lice joj je zbog toga dobilo oštre crte, a kada se nasmeje, oč joj izgledaju manje. Takođe, vrh nosa joj je uži nego ranije, što defintivno znač da je u pitanju neka vrsta rinoplastike. Osim u jagodicama, stavljala je filere i u usne – tvrdi dr Jusef i primećuje da je Meg preterala i sa botoksom na čelu.

PROČITAJTE JOŠ: MASAŽA ZA LICE I NEGU KOŽE: ovako masirajte obraze i čelo da usporite pojavu bora

Donatela Versače

Poznata modna kreatorka (63) i sestra pokojnog Đanija Versača odavno već ne lič na sebe i retko ko se seća kako je zapravo izgledala. Počtkom dvehiljaditih prvi put je „otišla pod nož” korigujući usne i jagodice. Godine 2005. izjavila je da već godinama ne uzima kokain, ali i da ne veruje u prirodnu lepotu žene i dostojanstveno starenje, zbog čga redovno ide na botoks seanse. Očgledno je ova druga zavisnost uzela maha, što je narednih godina rezultiralo totalnom deformacijom celog lica. Kreatorka izgleda kao da ima masku i to zastrašujuću.


Rene Zelveger

Simpatiče Bridžet Džouns možemo da se sećamo samo iz filmova. Glumica (46) koja je tumačla lik ljupke debeljuce, nažalost, sada je neprepoznatljiva. Plastiči hirurzi tvrde da je zvezda operisala kesice ispod očju i kapke, što joj je potpuno promenilo izraz lica. Takođe, spekuliše se da je stavljala filere i u jagodice, kao i da je ubrizgala botoks na člo, pa joj je sve zajedno promenilo fizionomiju lica. Glumica pak tvrdi da izgleda drugačije jer je srećna i ispunjena i živi opušten život bez pritisaka.Silvester Stalone

Snažni Roki i nepobedivi Rambo danas ima 71  godinu i trudi se da održi zavidnu formu redovno vežbajući. Međutim, sumnja se da je glumac još u mladosti, kada je počo da se bavi bodibildingom, koristio steroide, a s prvim znacima starenja podvrgao se i estetskim zahvatima. Iako nikad nije javno priznao, spekuliše se da je presađivao kosu koja je s godinama počla da se proređuje, a zna se i da je farba na bi li prikrio sede. Takođe, stručjaci smatraju da je radio fejslifting i ubrizgao botoks u člo i vrat.

Majkl Džekson

Možda najbolji primer moći plastiče hirurgije i opsesije njom jeste pokojna pop zvezda. Od sasvim pristojnog izgleda prosečog Afro-amerikanca pevače postao čovek-maska. Kralj popa nije nikad priznao da je izbeljivao ten, već je bio izričt da je u pitanju oboljenje vitiligo. Međutim, plastiči hirurzi su bili vrlo sumnjičvi povodom toga, a dr Pamela Lipkin je primetila da je svakih šest meseci imao sve tanji nos i usne, kao i čtvrtastiju bradu (sa veštači napravljenom rupicom), što je, kako je izjavila, težnja da postigne izgled kavkaskog tipa.  Neki lekari su ga čk nazivali nazalnim invalidom, aludirajući na nebrojene operacije koje su njegovom nosu uništile osnovnu funkciju disanja. Pevače operacije nosa pravdao zdravstvenim razlozima, navodno kako bi mogao da otpeva visoke tonove.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA IMATE ZATEGNUTO LICE KAO MEGAN MARKL: engleska princeza u 36. godini nema nijednu boru, a nećete verovati koja je njena tajna

Pamela Anderson
Žena za kojom su mnogi uzdisali devedesetih izjavila je da nije protivnik estetske hirurgije i da će ono što je uradila ostati samo njena tajna. Međutim, javna tajna je više nego očgledno povećanje grudi. Spekuliše se da je najpoznatija čvarka plaže išla i na podmlađivanje jer je zašla u pedesete godine. Hirurzi tvrde da sigurno ima filere ispod brade i jagodica, koji čne da lice izgleda mlađe i jedrije. Vidljivo je i podizanje kapaka, mada ona svoj dobar izgled pravda srećom u ljubavi. Verujemo!

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna