Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GLUMICA SUZANA LUKIĆ ISKRENO O SVOM POSLU, STANJU U DRUŠTVU I KULTURI: Operisani smo od samokritike i umanjujemo svaki uspeh ako nije lični

Glumica koju smo upoznali i zavoleli u TV seriji Moj rođak sa sela, Suzana Lukić u poslednje vreme više je okrenuta pozorištu.

  Izvor: Foto: Damir Dervišagić

Uloga u popularnoj TV seriji Moj rođak sa sela učinila je da je gledaoci i dan-danas prepoznaju na ulici.

Međutim, glumica Suzana Lukić nije se uljuljkala u popularnosti već je nastavila da vredno radi, a put ju je odveo pozorištu, gde je sada veoma angažovana. Osim premijere Ožalošćene porodice, ovu godinu je obeležilo i učešće na prestižnom Bitefu zahvaljujući predstavi Bolivud Narodnog pozorišta.

- Bitef i Sterijino pozorje su najvažniji festivali u ovoj zemlji i neophodno je da se održe. Bitef je naša najvažnija veza sa ostatkom pozorišnog sveta. Svake godine se trudim da budem što redovniji učesnik, iz publike ili sa scene, ili na oba načina, što je ove godine slučaj. Obožavam Bitef i nemam nikakvu zadršku da to i kažem. Prezirem bilo kakav nonšalantni odnos prema tom festivalu, smešno mi je to - kaže mlada glumica.

PROČITAJTE VIŠE: ŽIVOT NA INSTAGRAMU: glumica Sofija Juričan otkriva kako se bori sa diktatom srećnog života po svaku cenu

Pošto je reč o mjuziklu, u prvi mah deluje lako i zabavno, a zapravo je priča o teškom vremenu iz kog nikako da se iščupamo. Šta vam je bio najjači utisak kada ste ga pročitali?

- Malo pozorište u pograničnom gradiću, u maloj zemlji u tranziciji. To je tema Bolivuda, a ja igram mladu glumicu. Predstava je puna boja, šljokica, veselih pesama i vrcave koreografije, ali malo pozorište u maloj zemlji u velikoj bedi i predugoj tranziciji – to je jače od svake boje i svih šljokica. A ta mlada osoba iz predstave je bilo koja mlada žena u našoj zemlji: glumica na ugovoru, radnica u firmi, apoteci, trafici, hemijskoj industriji, prodavnici... Mlada žena u Srbiji danas, to je jedan lik, veliki, ogroman lik, o kome, nažalost, retko pričamo.

Glumci u predstavi spremni su na sve ne bi li se dokopali uloge... Da li se nešto promenilo kod nas, gde i dalje ima mnogo talentovanih glumaca, a malo posla?

Nemam odgovor na to pitanje. Još uvek. Prava pobeda je izboriti se sa samim sobom i ne spuštati kriterijume. To je svakodnevna bitka za čoveka u kulturi u ovoj našoj tužnoj stvarnosti.

Serija Moj rođak sa sela predstavila vas je milionskom gledalištu i donela popularnost. Koliko vam to znači?

Prepoznatljivost je normalna stvar u ovom poslu, to je nekako usput. Rođak je bio velika serija, Dragana je do sada moja najveća uloga na televiziji, pa je sasvim normalno da me toliko ljudi na ulici prepoznaje po tom liku, sve dok ne budem odigrala neki svežiji i bolji. Nadam se tome i priželjkujem uskoro.

ZBOG ČEGA JE SUZANA VIŠE ANGAŽOVANA U POZORIŠTU NEGO NA FILMU I TELEVIZIJI SAZNAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije