Novosađani će se od Đorđa  Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, oprostiti i u ponedeljak, 22. februara 2021. godine u 19 časova, kraj Dunava na Keju žrtava racije.

Simbolično uz lampione koji će se vinuti u nebo, ruzmarin, Đoletove pesme i hor opere Srpskog narodnog pozorišta i poslednji pozdrav sa dunavskih čamaca, Novi Sad će odati počast svom Panonskom mornaru, koji je preminuo u petak u 67. godini.

Uz poštovanje epidemijskih mera, s maskama na licu, Novosađani i svi koji dođu da ga zajedno isprate, imaju priliku da mu u okviru manifestacije "Noć kad je Đole preplivao Dunav" još jednom kažu: "Hvala ti, maestro, za sve. Pamtiće te tvoj Novi Sad."

Već četvrti dan Novosađani se opraštaju od Đorđa Balaševića. Dolaze na Trg slobode i pale sveće, kao i ispred njegove kuće u Jovana Cvijića 33.

Juče je bio Dan žalosti u Novom Sadu, gde je na gradskom groblju Balašević sahranjen uz prisustvo uže porodice, koja je želela da sve prođe intimno i bez medija.

Kako je u programu posvećenom "srpskom Bobu Dilanu" na RTS-u rečeno, mada je formalno proglašen Dan žalosti samo u prestonici Vojvodine, tuga je u srcima svih nas - ceo region je u žalosti.

Izvor: RTS