Serija "Tajne vinove loze", koja se emituje na RTS-u, brzo je osvojila srca gledalaca, a jedan od reditelja Dejan Karaklajić sada je ispričao zanimljiv detalj.

Ovo je priča o dve porodice smeštene u unutrašnjosti Srbije. O porodici uspešnog poslovnog čoveka Vuka Tomovića iz Subotice, koja krije mnoge tajne, ali i Vere, samohrane majke dva sina iz Negotinske Krajine, koja živi u strahu da se njene tajne ne otkriju. Glavne junake igraju Vojin Ćetković i Sloboda  Mićalović

Reditelj i producent ove serije Dejan Karaklajić objasnio je da se samo jedna scena dešava u Beogradu, ali i da je jedna kuća u seriji rađena po uzoru na kuću glumca Aleksandra Berčeka.

- U novoj seriji želeo sam da se pozabavimo ruralnom, poljoprivrednom Srbijom i učinilo mi se da je ovo najlepše i najzgodnije jer je gajenje grožđa interesantno. Hteli smo da pokažemo srpsko selo na realan način, bez preterivanja. Samo jedna scena ima u Beogradu, i to u bolnici. Počeli smo snimanje krajem februara prošle godine i prekinuli zbog vanrednog stanja u martu, pa nastavili tek u junu i radili do septembra. Srećom, niko se u ekipi nije razboleo i nismo imali nijedan slučaj korone. Pripremamo i nastavak - izjavio je Karaklajić i nastavio:

- "Tajne vinove loze" kombinuje autentične, realne lokacije i objekte koji su napravljeni u studiju, a Nikola Berček, sin glumca Aleksandra Berčeka, potpisuje scenografiju.

Imamo i staru kuću s prozorom usred dnevne sobe. Nikola je to uradio po uzoru na nešto što ima kod svog oca u Rumi. Meni je to bilo neobično, ali bilo je posle zgodno kod snimanja - ispričao je reditelj, pa otkrio da u kući, po uzoru na nekadašnji dom Aleksandra Berčeka, živi porodica Tomović, čija je "glava" Vuk Tomović, kog tumači Vojin Ćetković.

Izvor: Kurir