Izgleda da popularna serija "Koreni", osim publike koju iz nedelje u nedelju iznova uspeva emotivno da raznese, pa čak i natera na suze, i ostavi bez daha, na neki neobičan način ima uticaj i na glavnu junakinju Slobodu Mićalović, koja u seriji tumači lik Simke.

Izgleda da ova uzbudljiva, ali i teška serija i lepu glumicu inspiriše na njene korene, i na neka davnija vremena.

Sloboda nije govorila o svom ocu posle njegove smrti, niti se javno oglašavala vezano za jedan od svakako najtužnijih događaja u njenom životu, ali juče, odmah po završetku osme epizode "Korena", na svoj Instagram profil postavila fotografiju svog oca iz vremena njegove mladosti.

"Znaš..." - napisala je Sloboda, a u produžetku stoji pod haštagom i "moj tata".

Ispod fotografije Slobodinog oca, stiglo je i bezbroj komentara u kojima glumici poručuju da je ista otac, ali i da bi on i te kako bio ponosan na nju, da može sada da je vidi.

Dragan Mićalović je bio srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac. Radio je kao stalni član ansambla Narodnog pozorišta u Leskovcu. Velika njegova ljubav bio je ribolov, u koji je često išao sa svojim zetom Vojinom Ćetkovićem. A pre svega i iznad svega, voleo je svoju decu.
Dragan je ćerke dobio u braku sa suprugom Milicom. Sloboda, Dragana i Mirjana nikada nisu krile kakvog su oca imali pored sebe.

Smrt glumca veoma je pogodila njegovu porodicu, posebno njegove ćerke, a od oca se javno, putem društvene mreže Instagram tada oprostila i Sloboda dirljivom porukom.

View this post on Instagram

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

PageBreak

"Putuj anđele moj" - napisala je glumica tada na svom profilu na Instagramu.

Publika ga pamti po ulogama u serijama "Srećnim ljudima", "Moj rođak sa sela", "Bela lađa", ali i po njegovoj poslednjoj televizijskoj ulozi u seriji "Sinđelići" u kojoj je glumio oca Kasiji, koju igra njegova ćerka Dragana.

Dragan je preminuo u junu prošle 2017. godine, a za Slobodu je serija koja se trenutno emituje čini se, momenat kada se najčešće ocu vraća u mislima, i kada se i ona vraća svojim korenima.

O detinjstvu u Leskovcu uz oca, sestre i mamu pričala je i Sloboda nekoliko godina nakon što je postala poznato glumačko ime.

"Dok sam studirala, Leskovcu sam se vraćala često, sad zbog obaveza stignem jedva dva-tri puta godišnje. Ipak, to ne znači da mi nije u srcu i na pameti. Jeste da je u Beogradu sve lakše, samim tim što je manje predrasuda, ali mislim da je provincija bolja za odrastanje", rekla je svojevremeno glumica.

Za one koji se u seriju "Koreni" još nisu uključili, Sloboda tumači lik Simke, žene ​​​​​​iz siromašne nadničarske porodice koja ulazi u gazdinsku kuću, svesna svoga porekla i svoga položaja u novoj sredini. Brzo se prilagođava ulozi gazdarice, trpi Đorđeve (muževljeve) uvrede, zdravo rezonuje, vodi je instinkt samoodržanja. Da bi sačuvala svoje mesto u gazdinskoj kući, ali i da bi prekinula svakodnevne more i nesanice, ona preuzima inicijativu i podaje se slugi i nadničaru Toli Dačiću. Simka je žena izvanredne lepote, zdrave snage, snažnih čežnji. Pati za muškom snagom, ali se užasava od pomisli na preljubu. Ali kada čini taj korak, ne čini ga iz strasti: to nije zadovoljavanje uzavrelih čula, nego obavljanje neophodnog posla od koga zavisi njena sudbina i sudbina imanja Katića.

View this post on Instagram

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

Izvor: Espreso