Zvezda nove serije „The Undoing“ u kojima glave uloge tumače Nikol Kidman i Hju Grant, nije ni jedno od ovo dvoje popularnih glumaca, već jedan kaput. Naime, mini serija od šest epizoda u HBO produkciji, ima poprilično visoku ocenu i i veliki broj gledalaca. Ipak, ni radnja, ni dobar kasting, niti spektakularna gluma, nisu privukle toliku pažnju, koliko odeća glavne glumice, za šta je zaslužna kostimografkinja serije Signe Sejlund.

I dok većina brendiranih kostima može da se kupi, jedna stvar nema cenu - a to je kaput oko kojeg se digla prašina. Savršen jesenji komad, dug, dezeniran, od pliša, sa kapuljačom. Napravljen samo za seriju, u nameri da deluje skupo i vintidž - što je kostimografkinji definitivno pošlo za rukom.

Šta ovaj komad čini toliko jednistvenim: prvenstveno njegova upečatljivost. Na prvom mestu to su boja i dezen. Na drugom izbor tkanine u sklopu sa dezenom, te je sveopšti utisak da je u pitanju određena vrsta krzna. I na kraju sam kroj. Ipak je u pitanju model koji je šiven po merama glumice, te zahvaljujući kroju Nikol dobija naglašen struk i poprsje - što je inače jedva primetno.

Visina, stas, razbarušena kovrdžava kosa u crvenkastim pramenovima i to aristokratsko držanje i bledilo australijanske filmske dive učinilu su od ovog komada zvezdu serije, ne obrnuto. Uvek je zaključak isti: nije važno šta nosite, već kako to nosite ili ko je onaj ko to nosi.

Izvor: Elle